2015-07-23 12:19:25• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

A Fradi és a Botosani nehéz, a Loki és az Astra könnyebb helyzetben

A Debreceni VSC és az Astra kedvező, a Ferencváros és a Botosani viszont nehéz helyzetből várja a csütörtöki visszavágót a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában, ennek ellenére mind a négy együttesnél bíznak a továbbjutásban.

Az első körben a montenegrói Sutjeska Niksicet 3-2-es összesítéssel búcsúztató hajdúságiak múlt héten 2-2-es döntetlent értek el a lett Skonto vendégeként Rigában, így - az idegenben szerzett góloknak köszönhetően - előnyös pozícióból várják a 18.00 órakor kezdődő második felvonást, amelyen nagy segítséget jelenthet Kondás Elemér együttesének, hogy a debreceni ultrák visszatérnek a Nagyerdei Stadion lelátójára, így ismét nagy buzdítás fogadja majd a csapatot.

"Mi másra készülnénk, mint továbbjutásra?" - nyilatkozta a klub honlapján magabiztosan Korhut Mihály, aki hozzátette, abban bízik, hogy a stadiont övező parkban zajló Campus Fesztivál látogatói közül sokan a meccset is megtekintik, ezáltal sok szurkoló előtt játszhatnak majd.

Hétvégén a DVSC és a Skonto is győzelemmel készült az EL-selejtezőre: előbbi az újonc Békéscsaba otthonában 3-2-es sikerrel rajtolt az OTP Bank Ligában, utóbbi pedig 4-0-ra nyert a Lett Kupa nyolcaddöntőjében.

Az EL-ben bajnoki ezüstérmesként szereplő Skonto az első körben az ír St. Patrick's Athletic együttesét kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel búcsúztatta. A lett bajnokság már javában tart: a rigaiak 11 forduló alatt 21 pontot gyűjtöttek, ezzel a második helyen állnak.

A másik, versenyben lévő magyar csapat, a kupagyőztes Ferencváros, bár fölényben játszott és rengeteg helyzetet dolgozott ki, múlt héten 1-0-ra kikapott a bosnyák Zeljeznicartól, így rendkívül nehéz helyzetből várja a 19.00 órakor kezdődő idegenbeli visszavágót. Thomas Doll vezetőedző viszont úgy véli, az első meccs alapján nem verhetetlen a rivális, és ha minden játékosa a legjobbját nyújtja, akkor a zöld-fehérek jutnak tovább.

Gera Zoltán azt emelte ki a klub honlapjának, hogy a helyzetkihasználás lehet a döntő, mert az ellenfél valószínűleg előnye birtokában ugyanúgy kivárásra fog játszani, mint tette azt Budapesten, így nehéz dolguk lesz, hogy feltörjék az EL-ben bajnoki másodikként szereplő és korábban a máltai Balzant kettős győzelemmel (2-0, 1-0) kiejtő Zeljeznicar védelmét.

A Ferencváros hétvégén a Haladás vendégeként aratott kétgólos sikerrel kezdte a bajnokságot, korábban pedig a holland Go Ahead Eagles együttesénél 5-2-es összesítéssel bizonyult jobbnak az EL-selejtezőben. A bosnyák pontvadászat még nem rajtolt el.

A két csapat egyszer már találkozott egymással: 1972-ben az UEFA Kupa negyeddöntőjében 3-3-as összesítés után az FTC 11-esekkel vívta ki a továbbjutást.

Felemás előjelekkel várhatja az Inverness elleni visszavágót az Astra csapata. A giurgiui együttes egyrészt múlt héten idegenben 1-0-ra nyerni tudott, ám a hétvégén hazai pályán 5-1-es pofont kapott a Marosvásárhelytől. Ráadásul William Amorim és Denis Alibec körül továbbra is tartja magát a pletyka, hogy vinné őket a Steaua, a vezér Constantin Budescu pedig sajtóhírek szerint Szaúd-Arábia felé tart. Mindezeket pedig tetézi, hogy Alibecre és a védelem oszlopára, Valeriu Gamanra sérülés miatt nem számíthat Marius Sumudica vezetőedző. Noha az Inverness nem képvisel túl komoly játékerőt, a Steaua Trencsén elleni példája bizonyítja: a román klubfoci messze nem tart ott, hogy bárkit is félvállról vegyen.

Mindez fel sem merülhet a Botosani játékosaiban és szurkolóiban, hisz az Európában debütáló csapat múlt héten 1-0-ás vereséget szenvedett Varsóban. A Legia brillírozott a hétvégén a lengyel pontvadászat nyitófordulójában, 4-1-re nyert a Slask Wroclaw otthonában. A magyar válogatott Nikolics Nemanja kétszer is betalált, előtte pedig Dominic Furman és Tomasz Jodlowiecz volt eredményes.

A Botosani ezzel szemben egy változatos meccsen 2-2-es döntetlent játszott a Viitorul ellen, az akkor kétszer egyenlítő Marius Croitoru csapatkapitány viszont sérüléssel bajlódik. Az ő játéka kérdéses, míg Quenten Martinus, Michael Ngadeu, Paul Batin, Fülöp István és Mihai Bordeianu szinte biztosan nem léphet pályára.

Európa Liga második selejtezőkör visszavágók:
Debrecen - Skonto Riga 18.00 Duna World
Zeljeznicar - Ferencváros 19.00 M4
Botosani - Legia Varsó 20.00 Digi1
Astra - Inverness 21.,00 Digi2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: