2007-12-13 21:23:15• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött a visszaszámlálás- az Oscar előszobája

nkeira1Csütörtökön nyilvánosságra hozták a 65. Golden Globe-jelöléseket.

Joe Wright, Vágy és vezeklés című filmje, Keira Knightley főszereplésével, hét jelöléssel vezeti a Golden Globe-nomináltak listáját a dráma kategóriában.

Itt versenyez a Denzel Washington és Russell Crowe főszereplésével, Ridley Scott rendezésében készült Amerikai gengszter, David Cronenberg új filmje, az Eastern Promises, Denzel Washington rendezése, a The Great Debaters, a Michael Clayton, George Clooney-val a főszerepben, a Coen-fivérek krimije, a Nem vénnek való vidék, és a Daniel Day-Lewis főszereplését hozó There Will Be Blood.

A vígjáték-musical jelöltjei a következők: A Charlie Wilson háborúja Tom Hanks, Julia Roberts és Philip Seymour Hoffman főszereplésével, Tim Burton Sweeney Todd című filmje Johnny Deppel és Helena Bonham Carterrel, az Across the Universe, a Hajlakk és a Juno.

Az animációs filmek mezőnye is erős: a Mézengúz, a Simpson család és a L’ecsó áll versenyben a fődíjért.

Az Arany Pálma díjas Négy hónap, három hét, két nap című román film is versenyben áll a legjobb nem angol nyelvű film díjáért, versenytársai a The Diving Bell and the Butterfly (Franciaország és USA), a Papírsárkányok (USA), a Lust Caution (Tajvan) és a Persepolis (Franciaország).

A férfi főszereplő díja George Clooney, Daniel Day-Lewis, James McAvoy, Viggo Mortensen és Denzel Washington között fog eldőlni.

A női főszereplőt megillető elismerésre Cate Blanchett (Elizabeth – Az aranykor), Julie Christie (Away From Her), Jodie Foster (A másik én), Angelina Jolie (Hatalmas szív) és Keira Knightley (Vágy és vezeklés) számíthat.

Clint Eastwood neve tőle szokatlanul új miliőben bukkan fel: Grace is Gone című filmjének filmzenéjét és betétdalát jelölték Golden Globe-ra.

A Cecil B. DeMille-díjat jövőre Steven Spielberg rendező kapja.

Az ünnepélyes díjátadó január 13-án lesz a Beverly Hiltonban és ezzel kezdetét veszi majd a díjátadók szezonja.

Az összes kategória jelöltjeit elolvashatod itt!

danubius.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: