2009-08-25 13:39:13• hírek • Szatmár.ro

A Főtér Fesztivál 2009 hírei

Szeptemberben újra megrendezik Nagybányán a hagyományos Főtér Fesztivált.

Bolondos játékok sarka

A Nagybányai Magyar Egyetemisták Klubja kétnapos programot szervez a fiataloknak. A Bolondos játékok sarkában lesz streetball, paraszt bowling, szappanos kurling, kötélhúzás és Trabanthúzó verseny. A versenysorozatra jelentkezni lehet a helyszínen levõ info-sátorban, péntek (szeptember 18.) este 20 óráig. A játékokra szombaton kerül sor.

Magyar bakelit lemezlovas - buli

A már hagyományossá vált péntek esti (szeptember 18.) bulin, a Corvinban, ezúttal régi bakelit lemezekrõl fog menni a zene. A magyar retro zene és buli sikeréért kérjük, mindenki hozzon lemezt magával, amit a lemezlovas kölcsönvesz, majd buli végén viszszaszolgáltat. A buli mind a fiataloknak, mind a felnõtteknek szól, ugyanis a magyar könnyûzene örökzöld slágereitõl lesz hangos az étterem.

Aranyosztály

A Fõtér Fesztivál ismét megszervezi az Aranyosztály c. vetélkedõt, amely a Németh László Elméleti Líceum IX-XII. osztályainak az ügyességi és ismereti vetélkedõsorozata. A négy fõs csapatok négy próbából álló versenyen méretkeznek meg a Fesztivál Aranyosztályának címéért. Értékes nyereményeken osztozhatnak majd a II. és III. helyezettek is. Iratkozni a versenyre a fesztivál email-címén: foterfesztival@nagybanya.ro, vagy telefonon: 0746-14 49 93 (Várady Csongor) lehet.

„Kerékpározzunk együtt a Zöld Nagybányáért"

A Fesztivál harmadik napján, vasárnap (szeptember 20.) 11.50 órakor környezetvédelmi akcióra hívunk minden biciklizni szeretõ nagybányait. Csoportos kerékpártúra keretében hívjuk fel a polgárok figyelmét környezetünk állapotára.

A városi biciklitúrára minden korosztályt várunk, zöld póló vagy felsõ kötelezõ! A résztvevõk facsemetét vihetnek haza, amit környezetükben elültethetnek. A kerékpártúra a régi fõtérrõl indul, a város valamelyik pontján lesz egy megálló, majd a cél ismét a régi fõtér lesz.

Mindenkit várunk!

Öko-divatbemutató

A Németh László Líceum diáklányai Öko-divatbemutatót szerveznek a Fesztivál szombatján (szeptember 19.). A diákokon kívül várjuk azon anyukákat, lányokat, akik szeretnének fellépni, és nyerni is. A divatbemutatóra elõre, saját kezüleg megtervezett és kivitelezett ruhában várjuk a lányokat. A ruháknak újrahasznosítható hulladékból, vagy olyan anyagból kell készülniük, amelyek felhívják a figyelmet a környezetvédelemre. A ruházatok önmagukban is, ha lehet, a környezetbarát jelleget kell sugározzák. Jelentkezni a versenyre, a divatbemutatóra a következõ telefonszámon lehet: 0745-00 69 96 (Székely Nóra), vagy emailen: foterfesztival@nagybanya.ro.

Vízfestés-verseny kisiskolásoknak

A FÕTÉR FESZTIVÁL 2009 vízfestés-versenyt hirdet I-IV. osztályos diákok számára. A verseny témája Kányádi Sándor: Sóhajtás c. verse.

Kútnak lenni volna jó

utas-itatónak,

diófának vagy a fán

füttyentõ rigónak.

Rigófüttynek volna jó,

lenni bár egy hangnak,

jönni-menni volna jó

akárcsak a harmat.

A fenti vershez kell illusztrációt készíteni. Kérjük a kedves szülőket, pedagógusokat, ösztönözzék a kisiskolásokat, hogy a Fesztivál elsõ napján, pénteken este 20 óráig a színpad melletti Info-sátorba adják le előre elkészített alkotásaikat. Az A4-es rajzívre festett munkák hátlapjára írják fel a saját nevüket, iskolájuk nevét és osztályukat. A beérkezett munkákat vasárnap kiállítjuk a téren, a ,,Kányádi-délelõtt" keretében. Díjazásra vasárnap este kerül sor.A ,,Zöld Nagybánya - képeslap" fotóverseny

A FÕTÉR FESZTIVÁL 2009 szervezõi meghirdetik az idei fesztivál elsõ fotóversenyét. A verseny címe „Zöld Nagybánya - képeslap". A fesztivál e-mail címére (foterfesztival@nagybanya.ro) várjuk mindazokat a sikeres fényképeiket, amelyeket Nagybányán, Nagybánya környékén készítettek és környezetvédelemmel vagy Nagybánya zöldterületeivel kapcsolatosak. Az elsõ három legjobb fotóból képeslap készül, ezeket a Fõtér Fesztiválon lehet majd megvásárolni. A nyertes fotókat természetesen díjazzuk.

Várjuk a fényképeket szeptember 1-ig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: