2011-03-25 13:58:42• hírek • MTI

A Föld órája

Szombaton este fél kilenctől fél tízig a világ 133 országának több ezer településén és vállalatánál, sokmillió háztartásban és számos híres épületen kialszanak a fények a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája (Earth Hour) elnevezésű akciója keretében, a klímavédelem és az energiatakarékosság jegyében.

A Föld órája kampány célja az energiatakarékos életmód gondolatának terjesztése. Azt szeretnénk elérni, hogy a mindennapokban tudatosan, odafigyelve használjuk az energiát, ne pazaroljunk.

A zöldszervezet közleménye szerint a 2007-ben Ausztráliából kiinduló akció mára a világ legnagyobb klímavédelmi mozgalmává nőtte ki magát: tavaly már 128 ország és mintegy 1,3 milliárd ember csatlakozott a kampányhoz. Idén a résztvevő országok száma 133-ra növekedett; többek között az összes G20 tagországban és a világ 25 legnagyobb városában is kialszanak a fények március utolsó szombatján. Olyan világszerte ismert épületek borulnak majd sötétbe, mint a gízai piramisok, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota és a Big Ben, a római Colosseum és az Empire State Building.

A programok mellett hírességek sora is színesíti a kampányt. Idén Miranda Kerr ausztrál szupermodell csatlakozott a Föld órája nagykövetek illusztris táborához, amelynek már eddig is tagja volt Cate Blanchett, Edward Norton, Gisele Bündchen, Tom Jones és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.
Az idei Föld óráján a WWF a japán katasztrófa áldozatairól is megemlékezik.


Föld órája - egy óra energiatakarékosság
Föld órája - egy óra energiatakarékosság


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: