2009-08-07 13:17:41• hírek • Ferenczi Noémi

A Florisal vállalná

Pénteken ismét a szemétszállítási problémákkal kapcsolatosan tartottak megbeszélést a Szatmár Megyei Prefektúrán. A Florisal az egész megyében vállalná a szemétszállítást.

Ezen a héten ez volt a második szemétszállítási kérdésekkel kapcsolatos megbeszélés. A pénteki gyűlést megelőzően, szerdán a vidéki polgármesterekkel közösen hívott össze tanácskozást Radu Giurca prefektus. A szemétszállítási kérdés megoldását főleg az sürgeti, hogy a Környezetvédelmi Őrség hamarosan megye szerte ellenőrző akciókba kezd, így tanácsos lenne minél hamarabb minden településnek megoldania a szemét-kérdést, vagyis a településeken felgyülemlett szemét elszállítását.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, július 16-ától a megye összes településén - kivétel Szatmárnémeti és Tasnád - bezárták a szeméttelepeket.

A pénteki megbeszélésen jelen voltak a polgármesterek képviseletében,  Ciurdas Traian, berekszói polgármester, Belbe Ioan, turci polgármester, valamint Marchis Otto, mezőpetri polgármester, illetve részt vett Puscas Vasile is, a Florisal igazgatója, a megyei tanács részéről Octavian Lazin és Pataki Csaba, a Környezetvédelmi Ügynökség részéről és a Környezetvédelmi Őrség részéről pedig Gabriel Preda és Robel Anton igazgatók.

 

A megbeszélésen sorra tárgyalták a jelenlegi szeméttárolók bezárásával kapcsolatos problémákat, mindegyik polgármester elmagyarázta az általa képviselt zónában tapasztalt helyzetet, majd átadták a szót Puscasnak, aki röviden vázolta a Florisal által végzett tevékenységeket (hulladékgyűjtés és szállítás, tárolás) illetve azok díjszabásait: .

Mint kiderült, a Florisal képes az összes község köztisztaságának ellátására és hajlandó is arra amennyiben elfogadják a javasolt tarifákat. A megyeszékhelyhez közeli településekről személyenkénti 4, a távolabbiakról 4,5, míg a megye szélső részein lévő településekről 5 lejért szállítanák el a szemetet.

A megbeszélés keretében felmerült annak lehetősége, hogy a megyei tanács átvállalja a költségek egy részét a vidéki önkormányzatoktól.

Giurca prefektus leszögezte, a pénteki megbeszélést újabbak fogják követni, egészen addig míg lépésről-lépésre meg nem oldódik a szemét-kérdés.


A prfektus újabb gyűléseket helyezett kilátásba az ügy megoldása érdekében
A prefektus újabb gyűléseket helyezett kilátásba az ügy megoldása érdekében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: