2009-09-21 16:15:18• hírek • Szatmar.ro

Látszatbüntetést kapott a Renault

Könnyen megúszták a franciák a manipulációs botrányt, de Briatorét elfelejthetjük.

Két éves eltiltást kapott a Renault Forma1-es csapata a tavalyi, Szingapúri Nagydíjon elkövetett szándékos baleset miatt, ám ennek a végrehajtását két évre felfüggesztették, hozta nyilvánosságra a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hétfőn.

Nem úszta meg a dolgot viszont a két főbűnös, Flavio Briatore csapatfőnök és Pat Symonds főmérnök: előzőt örökre eltiltottak minden, a FIA által szervezett rendezvénytől, utóbbit pedig öt érve kizárták a Forma1-ből. Ez azonban a Renault-t semmilyen szinten nem érinti már, hisz még a múlt héten kirúgták őket. A FIA kihallgatta Nelson Piquet-t és Fernando Alonsót is, ám ők büntetlenül megúszták a dolgot.

Bár a FIA szerint a Renault súlyosan vétett a Forma1 és a sportszerűség szabályai szerint, továbbá veszélyeztette Piquet testi épségét, a szövetség értékelte, hogy minden segítséget megadtak a bűnösök felkutatásában.

Az istállónak fizetnie kell tovább a FIA nyomozással kapcsolatos költségeit és kénytelenek hozzájárulni a szövetség a biztonságosabb autózást elősegítő projektjeinek finanszírozásában.



Piquet is, a Renault is megúszta


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: