2009-09-22 14:06:02• hírek • Szatmar.ro

A motorokat csak elrontani szabad

Hill szerint a FIA szégyenletes ítélete igazolja, hogy az F1 Ecclestone játéka.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hétfői ülésén több fontos döntést hozott, amely azonban erősen megosztja a sportág szerelmeseit, azonban a Renault névleges büntetése háttérbe szorította a többit.

Az egyik határozat alapján a szövetség nyilvánosságra hozta a következő szezon versenynaptárát, amelyből kiderült, hogy Kanada visszatérhet a sorozatba (a tárgyalások még tartanak), illetve hogy Dél-Korea is versenyt rendezhet. (Ez lesz az ötödik helyszín a térségben.) Ez mellesleg azt jelenti, hogy 2005 után ismét 19 futamból állhat a szezon. További változás, hogy 1996 óta nem Ausztrália, hanem Bahrein ad otthont a nyitófutamnak.

A Forma1-ben szereplő csapatok az elmúlt napokban arról panaszkodtak, hogy a motorfejlesztések betiltása ellenére is az erőforrások teljesítménye között egyre nagyobb a különbség. A FIA engedett annak a kérésnek, hogy az istállók változtassanak a motorokon, ám egy igen bizarr formában: „Vannak arra utaló jelek, hogy a Forma1-ben komoly különbségek vannak a motorok között. Akik ezeket csökkenteni szeretnék, azok megtehetik és csökkenthetik motorjaik teljesítményét. A gyengébb motorok fejlesztése továbbra is tilos", áll a közleményben.

A következő lépés az lehet, hogy a legutolsóként célba érő versenyző nyeri meg a futamot!?



A több milliót érő autót csapta a falnak Piquet Briatore utasítására


Ami a Renault látszólagos büntetését illeti, azt Damon Hill egyenesen szégyenletesnek nevezte. Szerinte a Forma1 egyre inkább elveszíti sport jellegét és Bernie Ecclestone valamint a gazdagok játékává degradálódott. „Egyáltalán nem lepett meg, hogy megkímélték a Renault-t. Ez óriási szégyen. Az F1-nek el kellene döntenie, hogy csak milliomos játék vagy tényleg egy sport. Egy egész könyvet lehetne írni arról, ami a Forma1-ben rosszul működik. Ezt „Bernie játékának" hívják és ez ezúttal is beigazolódott", mondta 1996 világbajnoka, aki szerint Ecclestone nem akarta elveszíteni a Renault-t, ezért az enyhe ítélet.

Miközben a Forma1-től örökre eltiltott Flavio Briatore egykori Renault-csapatfőnök perrel fenyegetőzik, Nelson Piquet, főállású kárvallott elmondta, megkönnyebbült, hogy az ügy napvilágot látott. Kifejtette ugyanakkor, hogy szerinte sokan nem tudnak majd neki megbocsátani. „Óriási megkönnyebbülés, hogy elmondhattam a dolgot a FIA-nak. Remélem ezzel megakadályoztam, hogy hasonló eset a jövőben megismétlődjék. Szeretném meg nem történté tenni a dolgot, sajnálom, hogy hogy nem tagadtam meg az utasítást. Nem várom, hogy mindenki megbocsásson nekem és elfelejtse a dolgot", mondta a brazil, aki hozzátette, hatalmas bizonyítási vágy dolgozik benne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: