2009-09-24 17:21:31• hírek • Szatmar.ro

A Ferrari motorjai bírták a legjobban

Vettel az összes motorját elhasználta, komoly büntetésekre számíthat.

A száguldó cirkusz hivatalos honlapja a minap közzétett egy listát, amelyből kiderül, melyik pilóta hány motort használt el az idei szezonban. Ez amiatt bír jelentőséggel, mert költségcsökkentési okok miatt az új szabályok szerint egy évben egy versenyző maximum nyolc erőforrást alkalmazhat. Amennyiben ezt a számot túllépi, akkor a csere utáni első időmérő után tíz hellyel visszasorolják a rajtrácson.

A listából kiderül, hogy a legjobban a Ferrari, a szintén a maranellóiak motorjait használó Toro Rosso és a Renault áll a legjobban, hisz ők az utolsó négy futamon elvileg két teljesen új erőforrást is bevethetnek.

A skála másik végén Sebastian Vettel található, ő már a nyolcadik motorját nyúzza, ami azt jelenti, hogy egy következő bevetése már komoly büntetéseket vonna maga után. Amúgy a Red Bull az egyetlen istálló, ahol a versenyzők álltak használt motorok száma nem egyezik, hisz Mark Webber csak hétnél tart eddig.

A többi istálló -McLaren, BMW, Toyota, Williams, Force India, BrawnGP - egyaránt hét-hét motornál tart. A lista készítői viszont azt nem jelölték meg, hogy a felhasznált erőforrásokat hány futamon használták és mennyire strapálták le őket, könnyen lehet ugyanis, hogy egyik-másik még hadra fogható.



Vettelnek már nincs több, teljesen használatlan motorja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: