2011-01-28 14:17:31• hírek • Szatmar.ro

A Ferrari egy valamiben máris első

fotó:ferrari.com
fotó:ferrari.com

Péntek délelőtt a szokásosnál is nagyobb volt az izgalom Maranellóban: ekkor mutatta be ugyanis a Ferrari a nagyközönségnek a Forma1 idei szezonjára készült versenyautóját. Ezzel az olaszok nyitották meg a bemutatók sorát is.

Az új járgány a Ferrari F150-es fantázianevet kapta, melyben a szám Olaszország 1860-ban bekövetkezett egyesülése óta eltelt 150 évre utal. Szintén ehhez köthető, hogy az autó hátsó légterelőit nemzeti színűre, azaz piros-fehér-zöldre festették.

Kis túlzással ez volt a legnagyobb szenzáció, amit az új autó nyújtott, hisz a szigorú szabályok miatt semmilyen extrával nem tudták meglepni a mérnökök az érdeklődőket. Jól példázza ezt, hogy az első légterelő teljesen megegyezik azzal, amilyet a tavaly használtak az olaszok. Változás viszont, hogy a Bridgestone helyett a Pirelli abroncsai kerültek a kerekekre. A szabályoknak megfelelően nincs továbbá dupla diffúzor, F-csatorna és cápauszony sem, visszakerült viszont a KERS.

Az új autóról Fernando Alonso és Felipa Massa rántotta le a leplet, előző még pénteken, utóbbi pedig szombaton már kis is próbálhatja legújabb kenyérkereseti eszközét. Rajtuk kívül mellesleg a Ferrari három tesztpilótát alkalmaz az olasz Giancarlo Fisichella, a spanyol Marc Gené és a fiatal francia Jules Bianchi személyében.


Az F150-es Olaszország egyesülésének is emléket állít
Az F150-es Olaszország egyesülésének is emléket állít


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: