2009-08-12 17:06:15• hírek • Szatmar.ro

Három autót akar jövőre a Ferrari

Schumacher ködösít jövőjét illetően, Lauda szerint Badoer egyszerűen gyenge.

Nem mond le Michael Schumacher szolgálatairól a Ferrari, bár a német nyakfájdalmai miatt mégsem tudja helyettesíteni a Hungaroringen súlyos sérülést szenvedett Felipe Massát.

„Bár már negyven éves, Schumacher még mindig külön kategória. A száguldó cirkusznak szüksége van az ilyen klasszisokra", mondta Luca di Montezemolo, az olasz sajtónak. A Ferrari elnöke azt szeretné elérni, hogy a következő szezonban az istállók három autót indíthassanak, akkor Schumacheré lenne az egyik járgány.

A scuderia egykori legendája, az osztrák Niki Lauda közben a csapat vezetőségét bírálja, szerinte ugyanis Luca Badoer nem felel meg Massa helyettesének: „Badoer helyett én is versenyezhetnék, én is a mezőny végén kullognék. Ő már tíz éve nem versenyzett, egyszerűen nem elég jó".

 

Ezzel szemben Schumacher szerint a 38 esztendős olasz igenis alkalmas a feladatra és megállja majd a helyét: „Az elmúlt évek alatt megfelelően felkészült arra, hogy bármikor készen álljon a feladatra. Igaz, hogy tíz éve nem versenyzett, de egy pilótából sosem száll el a versenyzés szelleme."

A német klasszis ugyanakkor a Svájcban megtartott sajtótájékoztatón kitérő választ adott a jövőjét firtató kérdésekre: „Most a csalódottság jár a fejemben, mert nem tehettem azt, amit szerettem volna. Előbb ezt kell megemésztenem", mondta.

A Forma1-el kapcsolatos hír továbbá, hogy egyre inkább úgy tűnik, a svájci Romain Grosjean helyettesíti majd a kirúgott Nelsinho Piquet-t a Renault-nál. A GP2 jelenlegi másodikja már üléspróbát is tartott a francia csapatnál.



Nem tudni, beül-e még Schumacher a Ferrariba


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: