2015-05-14 15:27:54• hírek • Kocsis Zoltán

Ferencvárosi kézilabda-projekt Szatmárban

Magyarország legnépszerűbb klubja, a Ferencváros az egykori Szatmár vármegye városainak, Fehérgyarmat, Mátészalka, Csenger, Tasnád, Nagykároly bevonásával a kézilabdát népszerűsítő programot hirdetett meg. A „Szatmár-Ferencváros határon átnyúló kézilabda projekt" keretein belül pénteken 12.30 órai kezdettel Nagykárolyban, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum tornatermében a Fradi edzői tartanak szakmai képzést.

Csenger, Fehérgyarmat és Mezőfény után ez a negyedik hasonló találkozó. Ezekre évente kétszer kerül sor: egyszer tavasszal, egyszer pedig ősszel. Nagykárolyban a tervek szerint jelen lesz a Ferencváros kézilabda-szakosztályának vezetője, Bodnár László is.

A budapestiek nem érkeznek üres kézzel: húsz szett szivacs-kézilabdát osztanak majd szét. Tudni kell, hogy a legkisebbek, a 6-11 éves gyerekek még nem a megszokott bőr, hanem szivacsból készült labdákkal játszanak. A Ferencváros továbbá két díjat is életre hív: az egyikkel az év legjobb edzőjét, a másikkal pedig a legjobb játékost jutalmazza majd.

A pénteki találkozóra közel 80 vendéget várnak: edzőket, testnevelő tanárokat, polgármestereket. A szakmai program 12.30-kor kezdődik az első, 50 perces bemutató edzéssel. Ezt az edzés elemzése, majd elméleti képzés követi. Eközben a polgármesterek is külön megbeszélést folytatnak egymással. Délután újabb bemutatóedzés, majd annak elemzése következik.

A képzések csúcspontjaként a szatmári edzők budapesti továbbképzésen vehetnek részt, míg a legügyesebb kicsik egy hetet tölthetnek el a Balaton-partján - szintén a Ferencváros támogatásával. A hosszabb távú cél természetesen fiatal tehetséges lányok felfedezése a Ferencváros számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: