2011-02-16 15:15:25• hírek • Szatmar.ro

A Fehér Medvéért párbajtőröznek

Az öreg kontinens egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező férfi párbajtőr tornáját rendezik meg a hét végén Berlinben: az 52. Fehér Medve viadalon a 260 induló között öten Romániát képviselik. Köztük jelenleg ketten a Szatmárnémeti Sportklub színeiben versenyeznek, ám számuk háromra nőhet, mire szombaton kezdetét veszi a torna.

Csiszár Ferenc, a Sportklub és a román válogatott edzője Adrian Pop és Adrian Szilágyi mellett a Nagyváradi Crisul két sportolóját, Andrei Timocét és Andrei Radut vitte magával. Valamint Árkosi Bertalant, aki Szatmárnémetiben született és itt is kezdte vívópályafutását, ám már kilenc éve a Crisul sportolója, amelynek színeiben országos bajnokságot is nyert. Ám aki most visszatérhet nevelőegyesületéhez. „A szövetség vezető testületének csütörtökön kell jóváhagynia Árkosi átigazolását, minden szükséges papírt benyújtottunk, tehát nem lehet gond", mondta Csiszár.

„Ez nem Világkupa vagy Grand Prix-viadal lesz, hanem egy specifikusan német lebonyolítási rendszerű kétnapos verseny, melyen a szokásosnál több asszót vívnak a sportolók", magyarázta a mester a Fehér Medvével kapcsolatban. Ezen a viadalon Pop három évvel ezelőtt a második helyen végzett, a tavaly pedig a 18. lett, míg egy évvel ezelőtt Szilágyi a 84. pozícióban zárt.

A Sportklubbal kapcsolatos hír továbbá, hogy a jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodó Ely Alexandru megnyerte az amerikai körverseny chicagói viadalát. A tíz éven aluliak korosztályában versenyző Alexandru jelenleg az édesapjánál tartózkodik Detroitban és egy helyi magánklubban edz. „Már ott is felfigyeltek rá, több versenyre is elviszik, de már nagyon várja, hogy hazajöjjön Szatmárra. A tervek szerint május végén érkezik majd, így még lesz egy hónapja, hogy itthon készüljön fel a júniusi gyerekbajnokságra, melyet Konstancán tartanak meg", mondta Izsáki Arnold, aki Lengyel Évával és File Attilával együtt egyengetik az ifjú tehetség útját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: