2010-10-04 10:21:49• hírek • MTI/AP/Reuters

A Facebook-film a toplista csúcsán

A közösségi háló című film érdekelte legjobban a hétvégén az észak-amerikai mozinézőket: 23 millió dollárért váltottak rá jegyet, ezzel a kasszasikerlista csúcsára juttatták.

A Facebook-sztorit a kritikusok is kedvezően fogadták, az első recenziók mindjárt Oscart emlegettek David Fincher produkciójával kapcsolatban. A Sony filmstúdió vezetői nem titkolták: bíztak a szép nyitányban, és borítékolták, hogy legalább százmillió dolláros sikerfilm lesz a népszerű közösségi háló születéséről szóló játékfilmből.

A Facebook-alapító harvardi diák, Mark Zuckerberg történetét felidéző film közönségét a felmérések szerint 55 százalékban a 25 évesek vagy annál idősebbek tették ki.

A boxoffice-lista második helyét egy animációs film, Az őrzők legendája szerezte meg. A bagolyvilágban játszódó történet 10,9 millió dollárt  kasszírozott bemutatása második hétvégéjén, ezzel eddigi összbevételét 30 millió dollárra emelte.

A Tőzsdecápák - A pénz nem alszik című dráma a toplista tetejéről egy hét alatt a harmadik helyre csúszott: 10,2 milliós jegyeladással. Ben Affleck Tolvajok városa című thrillere került a negyedik helyre 10 millió dollárral. A hollywoodi sztár nem csak a főszerepet játssza, de a rendezést sem bízta másra, és nem tévedett, mert az eltelt három hétben több mint 64 millió dollárt  hozott a mozija csak az észak-amerikai piacon.

A toplista első öt befutója közé még Will Gluck szintén harmadik hete játszott romantikus komédiája, a Könnyű nőcske jutott be 7 millió dollárral .

Az őszi depresszió tovább folytatódik az amerikai mozikban, a szakértői elemzések szerint a tavalyi év azonos hétvégéjén kilenc százalékkal több jegybevételt könyveltek le, mint most.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: