2011-07-08 15:35:23• hírek • Balog Anita

Parkolási díj SMS-ben

Péntektől SMS-ben is ki lehet fizetni a parkolási díjat, a 7417-es számon.

Péntektől kezdődően lehetőség van a parkolási díj kifizetésére telefonon keresztül, rövid szöveges üzenet formájában - derül ki a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalán olvasható közleményből. Régóta szó volt már az sms-es tarifafizetés bevezetéséről, most azonban megvalósult: nem kell parkolójegy-automatát keresni, egyetlen, a 7417-es számra küldött üzenettel ki lehet fizetni a parkolási díjat. Jelenleg a szolgáltatás csak Orange és Vodafone hálózatban működik, 0,5 euróért pedig 60 percnyi parkolási időt "vásárolhatunk" meg.

A Parkolási Felügyelet közleménye szerint az sms-es fizetés a következő képpen működik:

1. Elküldjük az SMS-ben az autó rendszámát (például SM01ABC) a 7417-es számra.
2. " Rövid időn belül kapunk egy válasz-üzenetet: „ Ați plătit parcarea pentru mașina - például - SM01ABC pentru 60 de minute în Municipiul Satu Mare. Plata parcării expiră la - például - 01/iul/2011 12:30:00”.

Kereskényi Gábor alpolgármester a Szatmár.ro kérdésére elmonta: előrelépés a fizetéses parkolás terén, hogy ilyen módon is ki lehet fizetni a díjat, ezzel ugyanis lényegesen megkönnyítik az autósok dolgát.

A Parkolási Felügyelet közleménye szerint az iPhone és Android operációs rendszerrel működő telefonokra külön parkolási díj-fizető program jelenik meg hamarosan.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: