2019-12-24 10:04:59• hírek • Hirado.hu

A Facebook alkalmazásai uralták az évtizedet

A kép illusztráció (Fotó: EPA/Ritchie B. Tongo)
A kép illusztráció (Fotó: EPA/Ritchie B. Tongo)

A kimutatások szerint az évtized négy legnépszerűbb alkalmazása a Facebook tulajdonában van, míg a felhasználóktól egy online film- és sorozatnéző alkalmazás generálta a legnagyobb forgalmat.

 

Az App Annie online elemző cég adatai alapján 2010 és 2019 között a cég első számú alkalmazását, a Facebookot töltötték le a legtöbben, de a listán az azt követő három applikáció is a társaság tulajdonában van – írja az Independent.

A ranglista második helyén álló Facebook Messenger saját termék, míg a harmadik helyezett WhatsAppot és a negyedik Instagramot az elmúlt tíz évben vásárolta fel Mark Zuckerberg vállalata.
 

A húszmilliárd dolláros befektetéssel a világ legnagyobb alkalmazásai vették meg
 

A Facebook egymilliárd dollárért vásárolta meg az Instagramot 2012-ben, amikor az alkalmazás már népszerűvé vált, majd két évvel később egy 19 milliárd dolláros üzlet keretein belül a WhatsAppra is rátette a kezét.
 

Az új adatok alapján most kiderült, hogy a 20 milliárd dolláros befektetéssel a világ legnagyobb alkalmazásainak irányítását vette át a cég.

 

A top tízes listán az ötödik helyen a Snapchat, míg a hatodikon a Skype végzett. A hetedik és a nyolcadik pozíciót a TikTok és a UC Browser foglalja el, a rangsor utolsó két helyére pedig a YouTube-nak és a Twitternek sikerült becsúsznia.

 

A Facebook 2019-ben is domináns maradt: a legnépszerűbb alkalmazás a Messenger volt, amelyet a Facebook, majd a WhatsApp követett. Az Instagramot azonban a hatalmas léptekkel növekvő TikTok beelőzte, állítja az App Annie.
 

A Netflix gyűjti be a legtöbb pénzt a felhasználóktól
 

Ingyenes alkalmazásként a Facebook applikációi nem a felhasználók pénzéből tartják fent magukat, ezért mind a négy működését elsősorban az eladott hirdetések garantálják.
 

A kimutatások szerint az elmúlt évtizedben a felhasználók pénzéből a legnagyobb forgalmat generáló alkalmazás a Netflix volt, melyen filmek és sorozatok tekinthetők meg online. Az App Annie szerint a YouTube – amely az utóbbi években számos prémiumszolgáltatást indított – volt a 2019-es év „feltörekvő alkalmazása”.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: