2009-03-05 18:09:08• hírek • Szatmar.ro

A FOTA bemutatta javaslatait

Többek között csökkentené a futam idejét és több pontot adna a győztesnek a FOTA.

A Forma1-es csapatok képviselői alkotta FOTA csütörtökön egy sajtótájékoztató keretében ismertette szabálymódosító-javaslatait, amelyeket azonban a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) még el kell fogadnia.

 

Egy.17 országban elvégzett tanulmányra támaszkodva a FOTA többek között azt szeretné elérni, hogy az egyes futam győztesei ezentúl ne 10, hanem 12 pontot kapjanak. A szurkolók szerint ugyanis a nagyobb pontkülönbség jobban motiválná a pilótákat. A javaslat szerint a második helyezett kilenc, a harmadik pedig hét pontot kapna, a többiek pontozása nem változna.

A csapatok képviselői szeretnék jobban bevonni a szurkolókat, oly módon, hogy azon információkat kapnának az autók üzemanyag-ellátásról illetve az éppen használt gumi-keverékről. Csökkentenék továbbá a futamidőt, az eddigi 300 kilométerről 250-re, az időlimitet pedig két óráról 100 percre. Érdekes elképzelés, hogy a leggyorsabban kereket cserélő istálló kapjon egy bónuszpontot, melyet a konstruktőrök versenyében vennének figyelembe.

A fenti változásokat már az idén életbe léptetnék, míg 2010-től technikai jellegű módosításokat javasolnak. Ekkor vezetnék be az egységesített KERS-t valamint a kaszni egyes részei is egységesített lenne. A kis csapatok támogatására bevezetnék, hogy egy motor maximum 5 millió euróba, egy sebességváltó pedig 1,5 millióba kerüljön.

Ezen javaslatok csak abban az esetben lépnek életbe, amennyiben a FIA Motorsport Világtanácsa ezt március 17-i tanácskozásán elfogadja.

Munkamegbeszélésen a FOTA tagjai

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: