2017-08-02 23:42:15• hírek • Kocsis Zoltán

A FCSB négyet rúgott, a Viitorul négyet kapott

Bejutott a Bajnokok Ligája rájátszásába a FCSB, miután a hazai 2-2-es döntetlent követően Plzenben 4-1-re nyerni tudott a cseh Viktoria ellen. Szintén ez lett a végeredmény a Viitorul – APOEL Nicosia párharcban is – igaz, összesítettben. Ami egyben azt is jelenti, hogy Románia bajnoka a hazai egy gólos győzelem után idegenben alaposan kikapott.

A helyzet azonban közelről sem ilyen egyszerű! A Viitorul ugyanis nem játszott alárendelt szerepet Nicosiában, sőt! A hazaiaknak 27 percet kellett várniuk, amíg Igor de Camargo révén először helyzetbe kerülnek, addig azonban a román bajnok többször is vezetést szerezhetett volna, ám Florinel Coman megpattanó lövése után a labda a második percben a kapufán csattant, majd Bogdan Taru és ismételten Coman került közel a gólszerzéshez.

A második félidőt az APOEL kezdte úgy, mint a Viitorul az elsőt: Efsztatiosz Aloneftisz lövését Victor Ramniceanu tolta kapufára. Nem sokkal később azonban megszületett a hazaiak vezető találata, az 53. percben Carlao talált a kapuba szöglet után. A bekapott gól azonban nem törte meg a vendégeket, mi több, Taru és Coman lábában maradt az egyenlítés. A hajrára aztán rákapcsoltak a ciprusiak, Ramniceanunak bizony többször is nagyot kellett védenie – igaz, az utolsó pillanatokban Valentin Chitu továbblőhette volna csapatát, nem eléri Ovidiu Herea keresztpasszát.

A hosszabbítás rosszul kezdődött és még rosszabbul folytatódott Gheorghe Hagi legénysége számára: a 92. percben előbb Jorgosz Merkisz használta ki a vendégvédelem bizonytalanságát és talált a kapuba, majd két perccel később de Camargo tette biztossá az APOEL győzelmét és továbbjutását. Súlyos árat fizetett ekkor a Viitorul a tapasztalat hiányáért, Jorgosz Efrem ráadásul 4-0-ra módosította a mérkőzés állását.

Több gól már nem született, így az APOEL került a BK-csoportkör előszobájába, míg a Viitorul az Európa Liga rájátszásában vigasztalódhat.

Nem kell vigasztalódnia viszont a FCSB csapatának, amely egy teljesen más jellegű mérkőzésen végül kiütéses győzelmet aratott Plzenben. Némi meglepetésre az idegenbeli 2-2-es döntetlent követően előnyben lévő Viktoria kezdett aktívabban és Michal Krmencik révén szinte folyamatosa veszélyt jelentettek Florin Nita kapujára. A 27. percben mégis a FCSB szerzett vezetést, miután Mihai Balasa a kapuba bombázott egy szabadrúgást jó 30 méterről. A cseh szurkolóknak deja-vü érzésük lehetett, az első meccsen ugyanis Constantin Budescu talált be ellenük szabadrúgásból. A találat teljesen megváltoztatta a játék képét, a románok pedig további gólokat szerezhettek volna, de Balasa újabb szabadrúgása elkerülte a kaput, Denis Man pedig az üres kapuba se volt képes betalálni.

Szünet után ismét aktívabbak lettek a csehek, Marko Momcsilovics hibája után pedig a 65. percben ki is egyenlítettek – ki más, mint Krmencik révén. Ismét továbbjutásra állt tehát a Viktoria, ám nem sokáig – hét perccel később Filipe Teixeira vágott kapásból egy felpörgő labdát mintegy 15 méterről a kapuba. A portugál az első meccsen is csapata második gólját szerezte. Ezzel azonban most még nem volt vége, Denis Alibec remek passzából Florin Tanase háromra emelte a FCSB góljainak számát, majd az i-re a pontot Alibec tizenegyesből szerzett gólja tette fel.

Ezzel a győzelemmel a FCSB tovább szőheti a BL-csoportkörről font álmait, ám amennyiben a rájátszásban el is bukna, már biztosan vár rá hat meccs az Európa Liga csoportjában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: