2009-11-16 13:28:35• hírek • (x)

A Dunlop a jó választás - télen is

Az Anvelopenet.ro webáruház indulása óta forgalmazza a prémium kategóriás Dunlop gumiabroncsokat. A legendás hírű gumikat gyártó céget John Boyd Dunlop alapította 1890-ben, Dublinban.

Sokak számára ismeretlenül cseng John Boyd Dunlop neve, pedig az állatorvosból feltalálóvá avanzsált férfinak különösen sokat köszönhetnek az autósok - és még sokan mások is. Ő találta fel ugyanis a felfújható gumiabroncsot, ami a tömör, lassú és kényelmetlen haladással járó gumikat váltotta fel.

1888-ban Dunlop kis fiát nézte, amint tömör gumis triciklijén a kavicsos talajon billegve haladt. Észrevette, hogy a kis fiú nem ment gyorsan és nagyon rázkódott. Hogy simább haladást biztosítson neki a kerekeket vékony gumilapokba csavarta, majd egy futball labda pumpájával felfújta őket. Az első szelepek egy cumisüveg tetejéből készültek. Így hozta létre a történelem első légrugózását és lefektette a pneumatikus abroncs alapjait. Az ötletet tökéletesítette, olyannyira, hogy hamarosan meg is nyitotta az első gyárát. A XX. század elejére szinte az élet összes területén megjelentek a felfújható gumik, a technológia még az autóversenyzésben is sikert sikerre halmozott. Azóta az egész világot meghódította a Dunlop, a márkanév ma a megbízhatóságot, magas teljesítményt és a tökéletes vezetési élményt jelenti.

Az Anvelopenet.ro webáruház indulása óta forgalmazza a jó minőségű gumiabroncsokat. A Dunlop márkanévvel fémjelzett termékek igazán népszerűek az autósok körében, ezt támasztják alá az eladások is. A nyári hónapokban természetesen a nyári gumik fogytak, a hideg idő beálltával viszont megnőtt az érdeklődés a téli időjárási viszonyokra kifejlesztett gumik után is. A webáruház természetesen bővítette termékkínálatát ez irányba, így nem csak a személygépkocsik tulajdonosai, de a haszongépjárművek vagy akár kamionok is válogathatnak a termékpalettáról.

Az idei tél egyik legnépszerűbb gumiabroncsa a Dunlop SP Winter Sport 3D lesz. Az új 3 dimenziós lamella-rendszernek  köszönhetően a termék minden körülmények között kiemelkedő teljesítményt nyújt. Az abroncs jellemzője a magas aqua-planing ellenállás, kitűnő úttartás nedves és száraz útfelületeken egyaránt, nagy stabilitás akár nagy sebességnél is.

A Dunlop SP Winter Sport M3 azt a biztonságot nyújtja, amire szüksége van minden autóvezetőnek és azt a tapadást, amit egy magas minőségű téli gumitól elvárhatunk. Az új szilika-keverék jóval rugalmasabbá teszi a gumi mintázatát alacsony hőmérsékleten is, ennek eredménye a jó tapadás a havas és jeges felületeken is.


Dunlop - jeges felületen is megbízható haladást biztosít
Dunlop - jeges felületen is megbízható haladást biztosít


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: