2009-04-15 13:23:31• hírek • Gózner Gertrúd

A Dräexlmaier marad

Annak ellenére, hogy a termelés egyharmaddal csökkent, az autóipar számára különböző komponenseket előállító német tőkéjű Dräexlmaier vállalat egyelőre nem zárja be romániai üzemeit - közölték a Mediafax hírügynökséggel a gyár képviselői.

A megrendelések száma folyamatosan csökkent január, február és március folyamán - fejtették ki a cég képviselői, és egyelőre nem tudni, milyen változások lesznek a világgazdaságban, de a bezárások helyett a munkanapok csökkentésével próbálják meg kiegyensúlyozni a válságot.

Iuliu Cadar, a szatmári részleg igazgatója szerint az elkövetkezendő 8-10 évben nem fenyegeti a gyárat a bezárás veszélye. Tömeges elbocsátások sem lesznek, legfeljebb kényszerszabadságra küldenek néhány embert, ami azt jelenti, hogy 75 százalékban megkapják a fizetésüket. Igyekszünk minden felesleges kiadást megszüntetni, de a fizetésekhez nem fogunk nyúlni a közeljövőben - tette hozzá Cadar.

 

A Dräexlmaier csoportnak jelenleg 14 ezer alkalmazottja van Romániában, 25 %-kal kevesebb a tavalyihoz képest, amikoris az öt üzemben összesen 18 700 ember dolgozott. A legutóbbi elbocsátásokra márciusban került sor, amikor a vajdahunyadi részlegről 150 munkást küldtek el. Szintén a kereslet csökkenése miatt a Dräexlmaier vállalat mind az öt romániai kirendeltsége december közepétől január végéig leállította tevékenységét.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: