2012-03-21 13:21:44• hírek • Póti Orsolya

A Down-szindróma Világnapjára emlékeztek

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület figyelemfelkeltő akciót szervezett március 21-én, a Down-szindróma Világnapja alkalmából. Az akció célja a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok képességeire való figyelemfelhívás volt - tudtuk meg Méhes Gyöngyitől, az egyesület elnökétől.

Ezidáig kirándulássokkal és zártkörű programokkal emlékezett meg a Down-szindróma világnapjáról a Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület, idén viszont  szabadtéri akcióval hívták fel a lakosság figyelmét a közöttünk élő sérült fiatalokra.

A rendezvényen részt vettek az egyesület kedvezményezettjei, tagjai, a kedvezményezettek hozzátartozói, valamint a „Traian Vuia" Líceum és a „Doamna Stanca" Líceum önkéntesei, akikkel a sérült fiatalok kikapcsolódhattak, rajzolhattak, vagy éppen táncolhattak.

Méhes Gyöngyi, a Langdon Down Transilvania elnöke a Szatmár.ro-nak elmondta: ez az első alkalom, hogy nyilvánosan is nyomatékot adnak a Down-szindróma Világnapjának, ugyanis a szerda délelőtti akció célja nem más, mint az,  hogy a lakosság felfigyeljen arra, hogy a köztünk élő sérült gyerekek és fiatalok mennyire jó kapcsolatot tudnak kialakítani az egészséges diákokkal.

„Az elmúlt években a Down-szindróma világnapja alkalmából kirándulásokat szerveztünk a sérült gyerekeknek és hozzátartozóiknak, idén pedig fel szeretnénk kelteni a szatmáriak figyelmét a fiatalok képességeire, és arra, hogy ezek a fiatalok milyen jól egyeznek az egészséges gyerekekkel." - magyarázta Méhes.



A rendezvény a „Doamna Stanca" Líceum diákjainak táncbemutatójával vette kezdetét, majd 10 órától a résztvevők átvonultak a Corneliu Coposu sétányra, ahol feliratozott lufikat és szórólapokat osztogattak a járókelőknek, akik egy kiállítást is megtekinthettek az egyesület sérült fiataljai által készített munkákból.

10.30 órától az önkéntes diákok és a sérült fiatalok közösen készítettek rajzokat, 11 órától pedig egy élő „Barátságláncot" hoztak létre a résztvevők. Végezetül a fiatalok karate-bemutatójára is sor került Cristian Belega edző irányításával.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: