2006-02-05 17:03:53• hírek • Szatmár.ro

A doni hősökre emlékeztek

Ma délelőtt a Don - kanyarban harcoló magyar katonákra emlékeztek.

A 2. Magyar Hadsereg hőseire emlékeztek vasárnap délelőtt a Németi református templomban.

Az ünnepi istentiszteleten igét hirdetett Forró László nagyváradi előadótanácsos, ezt követően Sipos Miklós esperes mondott köszöntőt. Thoroczkay Sándor, a Szent István Kör elnöke Életüket adták a hazáért címmel tartott előadást, melyben bemutatta a 2. Magyar Hadsereg történetét, felmorzsolásának körülményeit, valamint a mostoha fizikai és lelki körülmények közepette való helytállásukat. Thoroczkay kiemelte: a 2. Magyar Hadsereg tisztjei és katonái igenis hősök voltak, hisz a parancsnak megfelelően az utolsó pillanatig tartották a frontvonalat a Don folyó mentén. A katonák és tisztek tudatában voltak annak, hogy értelmetlenül ugyan, de halálra ítélté őket, ennek ellenére hősiesen küzdöttek a szovjet túlerővel szemben.

Az előadást követően a Wesselényi Kata Nőszövetség előadására került sor, melyet a templomkertben található Doni Hősök Emlékművének megkoszorúzása követett.

A megemlékezésen részt vett többek között Varga Attila és Erdei D. István parlamenti képviselő, Kereskényi Gábor szatmárnémeti RMDSZ-elnök, valamint Muzsnay Árpád EMKE-alelnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: