2010-10-25 10:48:21• hírek • Kocsis Zoltán

Olasz vezérlettel nyert a bajnok

A román labdarúgó élvonal, a Liga1 legutóbbi, 12. játéknapjának vesztese a Temesvár, amelynek megszakadt négy fordulós győzelmi sorozata. A nyertese pedig valamennyi, a bajnoki címre hajtó együttes (Kolozsvári CFR, Dinamo, Rapid, Vaslui), amely egyaránt nyerni tudott. Ennek ellenére a Galac továbbra is tartja vezető pozícióját a tabellán.

A Duna-parti együttes a Nagy-Küküllő medencéjébe látogatott, ahol a szezont remekül kezdő, de az utóbbi hetekben a lendületét elveszítő Medgyes otthonában lépett pályára. A találkozó nem sok babért hozott a hazaiaknak, mivel a hajrában Gabriel Paraschiv kétszer is betalált, így a vendégeké lett a három pont.

Ha ez az eredmény nem számított váratlannak, a Temesvár hazai pontvesztése mindenképpen meglepőnek nevezhető. A bánságiak ugyanis eddig valamennyi meccsüket megnyerték, mióta Cosmin Contra irányítja a szakmai munkát, ám a Kolozsvári Universitatea megszakította ezt a négy meccs óta tartó sorozatot. Bár Axente már a 3. percben megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek, az gyorsan kiderült, hogy nem kiütés lesz a vége, mivel Szilágyi és Machado góljaival a kolozsváriak fél óra múlva már vezettek. Azonban ők sem tudták megállítani a bombaformában lévő Zicut, amely az utolsó három meccsén az ötödik találatát is megszerezte, egy pontot megmentve ezzel csapatának.

A Steaua elleni győzelemtől fellelkesedett Dinamo Besztercére látogatott és ezúttal is begyűjtötte a három pontot. Danciulescu már negyed óra után előnyhöz juttatta a bukarestieket, ennek ellenére a piros-fehérek megszenvedtek a három pontért, mivel azt Andrei Cristea csak a 89. percben tudta bebiztosítani. A vendégek dolgát nem a minden támadását Moraesre építő hazaiak, hanem saját maguk tették nehézzé, hisz Munteanu, Ganea, Torje, Danciulescu és Cristea révén egy sor lehetőséget elpuskáztak.

Hasonló eredménnyel húzta be a három ponton a Rapid is a Sportul ellen egy némileg furcsa találkozón. Mert bár az első félidőben egyértelmű fölényben játszottak a vasutasok, ekkor nem tudtak betalálni Niculescu kapujába. A szünet után Marcos Antonio törte meg a jegyet, megadva egyben a jelet a hazaiaknak, hogy ki kell jönniük a sündisznóállásból. Curelea és Varga azonban nem tudott egyenlíteni, a 82. percben pedig a Ratiu kezezése után megítélt büntetőt értékesítve Herea állította be a végeredményt.


Antonio szerezte meg az első gólt fotó: fcrapid.ro
Antonio szerezte meg az első gólt fotó: fcrapid.ro


A szezon előtt még rangadónak ígérkezett a Kolozsvári CFR és az Urziceni közötti összecsapás, hisz az elmúlt három esztendő két bajnokcsapata csapott össze a Gruia nevű városnegyedben. Csakhogy azóta a vendégek anyagi nehézségek miatt szélnek eresztették keretük nagy részét. Ennek következtében a legutóbbi három meccsükönn gólt sem tudtak szerezni.

Nem megy a címvédő CFR-nek sem igazán, amely legutóbb kiütéses, 5-3-as vereséget szenvedett Vasluion. Ilyen körülmények között a vasutasok voltak az egyértelmű esélyesek, amit aztán a második félidőben érvényességre is juttattak. Megkönnyítette a hazaiak dolgát, hogy Rusescu a 22. percben Piccolo lekönyökölése miatt piros lapot kapott. A vendégek védelme sokáig állta a sarat, köszönhetően annak, hogy de Zerbi, Hora, Alcantara, Peralta és Bastos (egyik-másikuk többször is) ziccerek sorát szalasztották el, Rada pedig a kapufát tesztelte. Miközben a vendégek kontráik végén Karamjan és Semedo révén azért okoztak némi riadalmat, a jeget a 69. percben Traoré törte meg. Ha egy üzlet beindul...két perccel később de Zerbi már kettőre növelte a hazaiak előnyét, majd a 90. percben ismét betalált, a hosszabbításban pedig Bjelanovic találta el ismét a vendégek kapufáját. Kiemelendő, hogy Roberto de Zerbi is nagyszerű formában futballozik mostanság, az utóbbi három meccsen négy gólt szerzett.


de Zerbi duplája döntött az Urziceni ellen fotó: cfr1907.ro
de Zerbi duplája döntött az Urziceni ellen fotó: cfr1907.ro


A tabella élén a 28 pontos Galac négy pontra növelte előnyét a Temesvár valamint a bánságiakat pontszámban beérő Rapid előtt, őket a Vaslui (21 pont) és a Dinamo (20) követi. A Kolozsvári CFR 15 pontjával a kilencedik helyen szerénykedik.

Eredmények:
Branesti - Brassó 1-1
gól: Olariu (62.,11-es), illetve Cristescu (70.)

Temesvár - Kolozsvári Universitatea 2-2
gólok: Axente (2.,), Zicu (68.), illetve Szilágyi (12.), Machado (28.)

Beszterce - Dinamo 0-2
gólok: Danciulescu (15.), Andrei Cristea (89.)

Medgyes - Galac 0-2
gólok: Paraschiv (74., 88.)

Astra - Marosvásárhely 0-0

Craiova - Vaslui 0-1
gól: Bello (41.)

Sportul - Rapid 0-2
gólok: Antonio (48.), Herea (83., 11-es)

Kolozsvári CFR - Urziceni 3-0
gólok: Traoré (69.), de Zerbi (71., 90.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: