2012-10-30 16:21:34• hírek • Póti Orsolya

A Darjeeling Expedícióról mesél Lénárt Ferenc

Legutóbb 2010 augusztusában köszönthettük Szatmárnémetiben az orosházi kerékpárost, Lénárt „Léna" Ferencet, aki idén újra ellátogat városunkba. Léna november 7-én három alkalommal is bemutatja az Orosháza - Darjeeling Expedíció 2011-et.

Az orosházi Lénárt „Léna" Ferenc és a dunaújvárosi Matulai György 2011. április 2-án kerékpárral elindult a Himalája lábánál fekvő indiai Darjeelingbe, hogy egy marék földet vigyen Kőrösi Csoma Sándor sírjára.

A kerékpárosok filmben örökítették meg a hosszú kalandokkal és izgalmakkal teli út élményeit. Léna a hosszú túráról szóló érdekes filmet Szatmárnémeti három magyar tanintézményében is bemutatja, és szabadon beszél majd arról, miként bringázták át Kazahsztánt, a Góbi-sivatagot, Indiát és Kínát.

Az első bemutatónak szerda délután 13 órától a Kölcsey Ferenc Főgimnázium díszterme ad otthont, 15 órától a Református Gimnázium dísztermében kerül sor az előadásra, 17 órától pedig a Hám János Teológiai Líceum dísztermében kerül megrendezésre az élménybeszámoló. A rendezvényt Cserey Csaba ütőhangszer játéka teszi még hangulatosabbá. Egy belépőjegy ára 5 lej.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: