2014-05-22 15:12:01• hírek • Kocsis Zoltán

A Dánia elleni hazai veretlenség a tét

Csütörtök este barátságos felkészülési mérkőzésen fogadja Magyarország Dánia legjobbjait. A mérkőzésnek a néhány hete átadott, 12,5 milliárd forintba, azaz valamivel több, mint 41 millió euróba került Új Nagyerdei Stadion ad otthont Debrecenben.

A találkozóra minden jegy elkelt, így a jó hangulat szinte garantálható. Pintér Attila szövetségi kapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján ki is jelentette: számít a szurkolók támogatására. Nem számíthat viszont két angliai légiósra, az egyaránt sérült Gera Zoltánra (WBA) és Bogdán Ádámra (Bolton), valamint Lovrencsics Gergőre, akit klubja, a lengyel Lech Poznań nem engedett el. A kapitány csak általa ismert okok miatt továbbra is mellőzi Szalai Ádámot (Schalke) és Köteles Lászlót (Genk), míg Huszti Szabolcs (Hannover) továbbra is önkéntes száműzetésbe van.

Németországi és belgiumi légiósok kihagyása következtében a keret gerincét a tavalyi magyar bajnok és idei második (egyben Pintér korábbi csapata) Győr adja, szám szerint öt játékossal. Érdekesség, hogy a 10. helyezett Paksból három futballista van a keretben, a kiesett Mezőkövesdből pedig egy, a harmadik Ferencvárosból viszont egy sem... Csütörtök este debütálhat a felnőttválogatott kapujában Gulácsi Péter (Salzburg) és/vagy Megyeri Balázs (Olympiakosz).

A másik oldalon Morten Olsen kapitány csatárgondokra panaszkodik. Ennek ellenére kihagyta a keretből legismertebb csatárát, Nicklas Bendtnert. Igaz, az Arsenal 26 éves csatára az elmúlt két évben inkább alkoholos kalandjai, mintsem góljai révén hallatott magáról: 25 tétmeccs, egy gól a mérlege a legutóbbi két szezonban. Kimaradt a keretből a két éve üstökösként felbukkanó, ám azóta Angliában leégő, jelenleg pedig ismét Dániában sebeit nyalogató Andreas Cornelius is.

Ennek ellenére az északiak keretében jónéhány sztárjátékos található. A kapuban vélhetően a korábbi legenda, Peter Schmeichel fia, Kasper kap szerepet. A védelemben a Liverpool és a Lille két tornya, Daniel Agger és Simon Kjaer megkerülhetetlen, a játékot pedig a Tottenham középpályása, Christian Eriksen mozgatja. Mellette bemutatkozhat a Bayern München ifjú titánja, a mindössze 18 éves Pierre Emil Höjbjerg.

Magyarország még soha nem kapott ki hazai pályán Dánia ellen. Legutóbb 2008-ban, Európa-bajnoki selejtezőn gól nélküli döntetlen született Budapesten. Az örökmérleg is számunkra kedvező: 15 magyar győzelem, három döntetlen és ugyanannyi dán siker. A két csapat legutóbb 2009-ben találkozott Koppenhágában, akkor Buzsáky Ákos góljával Magyarország nyerni tudott. Pintér számára ez lesz a második meccs a szövetségi kapitányként: a debütálásán márciusban Finnország 2-1-re nyert.

Magyarország első Európa-bajnoki selejtezőjét szeptember 7-én játssza Észak-Írország ellen. Addig még két felkészülési meccs vár Pintérékre: június 4-én Albánia, három nappal később pedig Kazahsztán lesz az ellenfél.

Felkészülési mérkőzés:

Magyarország - Dánia 21.15 M1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: