2008-06-19 10:33:04• hírek • Czinzel László

A D csoportból Spanyolország és Oroszország jutott tovább

oroszokA görögök és a svédek csomagolhatnak, az idei EB számukra véget ért.

Két, izgalmasnak ígérkező mérkőzéssel zárultak az EB csoportkörei: a címvédő görögök a már biztos továbbjutó spanyolokkal mérkőztek, az orosz-svéd meccsen pedig az dőlt el, ki jut a legjobb nyolc közé.

A Görögország-Spanyolország mérkőzésnek lényegében nem volt tétje, a spanyolok biztos továbbjutók voltak, a görögök legfeljebb egy, vagy három becsületpontra hajtottak. A spanyol alapcsapatnak a legnagyobb része nem is lépett pályára, hanem inkább a kispadon pihenve készültek az Olaszország elleni derbyre. A csapat így sem volt gyenge, sőt, jobb volt mint az ellenfél csapat, mégis a görögök szereztek vezetést a 42. percben Hariszteasz révén.

A második félidőben a spanyolok határozottabban játszottak, a 62. percben pedig egyenlítettek is de la Red 12 méterről lőtt góljával. Aztán görög helyzetek következtek, de végül spanyol győzelemmel zárult a meccs: a 88. percben Sergio Garcia ívelt be oldalról, Güiza pedig zavartalanul fejelhetett, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Az Oroszország-Svédország elején ugyan egymásnak esett a két csapat, de az oroszok hamar megmutatták, hogy a továbbjutás őket illeti. A 24. percben Pavljucsenko szerzi meg számukra a vezetést, a svédek utána már hiába próbálkoznak az egyenlítéssel, próbálkozásaik kudarcba fulladnak. A második félidő ötödik percében aztán Arsavin egy becsúszásból szerzett találattal bebiztosítja csapata helyét a negyeddöntőben.

szatmar.ro

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: