2010-10-18 12:37:37• hírek • Szatmar.ro

Építi előnyét a Videoton

Csalódást keltett a magyar NB1 tizedik játéknapjának mindkét rangadója, amelyeknek a nyertese a Ferencváros lett. Nyert az Újpest és a Videoton is, a székesfehérvári együttes előnye már négy pont üldözői előtt.

A játéknap „igazi" rangadóján az MTK a címvédő, ám az utóbbi időben fáradt csapat benyomását keltő Debrecent fogadta. Mivel a hazaiak is botladoznak az utóbbi időben, a két csapat egy borzasztó első félidőt produkált, amikor egyik kapusnak sem akadt egy szál védeni valója sem. A találkozó az utolsó negyed órára pörgött fel, ám sem Tischler Patrik és sem Pátkai Máté a hazaiaknál, sem Czvitkovics Péter a vendégeknél nem tudott a kapuba találni. A Lokira egy nehéz vár, hisz előbb fogadja a PSV Eindhovent az Európa-ligában, majd a Ferencvárost a bajnokságban.

A másik, „kontextuális" rangadón a negyedik helyezett Ferencváros a második Kaposvárt fogadta. A találkozó remek iramban kezdődött, mivel Miljkovics az első tíz percben háromszor is megszerezhette volna a vezetést a hazaiaknak, ám valahányszor célt tévesztett. Ezt követően azonban leült a találkozó, amely a 44. percben pörgött fel ismét: André Schembri birkózott Zsók Józseffel, mindketten a földre kerültek, a bíró büntetőt ítélt, Rósa Dénes pedig nem hibázott. A szünet után is a mezőnyharc dominált, Ranilovic hárította Oláh ziccerét, az eredmény pedig nem változott.

Mint ahogy nem változott a szünet előtt Újpesten sem, hiába próbálkozott többet a hazai gárda a védekezéssel foglalkozó Haladás ellen. Rajczi Péter és Tisza Tibor ekkor még elvétette a célt, nem úgy a szünet után. A sort Tisza kezdte az 51. percben, majd a 72.-ben Rajczi is betalált, végül Barczi Dávid tette biztossá a hazai győzelmet, így Lattenstein Norbert 81. minutumban szerzett szépítő találata nem sokat számított.

A listavezető Videoton már az első félidőben elintézte a Paks elleni találkozót: a 12. percben Gosztony András tizenhat méterről, majd a 44. minutumban Andre Alves büntetőből volt eredményes. A brazil csatár nagy formában játszik, hisz az idén ez volt a kilencedik gólja, az utóbbi öt bajnokin egyaránt pedig betalált. Bár a paksiaknak is megvoltak a helyzeteik, gólt csak Éger László szerzett négy perccel a lefújás előtt, szintén tizenegyesből.


Már négy pont a Videoton előnye fotó: www.vidi.hu
Már négy pont a Videoton előnye fotó: www.vidi.hu


A tabella élén a Videoton négy pontosra duzzasztotta előnyét a 19 egységet begyűjtött Kaposvár és Ferencváros előtt. Az Újpest 16 ponttal az ötödik, a címvédő Debrecen 15 egységgel a hetedik tíz forduló után.

Eredmények:
Győr - Pápa 0-1
gól: Abwo (81.)

Újpest - Haladás 3-1
gólok: Tisza (51.), Rajczi (72.), Barczi (75.), illetve Lattenstein (81.)

MTK - Debrecen 0-0

Vasas - Szolnok 3-0
gólok: Pető (23., öngól), Lázok (57., 89.)
Siófok - Zalaegerszeg 0-4
gólok: Balázs (29.), Simon (67.), Kamber (72., 78.)

Honvéd - Kecskemét 1-2
gólok: Rouani (48.), illetve Tököli (17., 43.)

Ferencváros - Kaposvár 1-0
gól: Rósa (44., 11-es)

Videoton - Paks 2-1
gólok: Gosztony (12.), Alves (44., 11-es), illetve Éger (86., 11-es)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: