2016-02-03 15:48:39• hírek • Kocsis Zoltán

A DNA-hoz tartott a kányaházai alpolgármester, azért zárta be főnöke!

Újabb fordulatot vett a Kányaháza polgármestere és alpolgármestere közötti ellentét: két nappal azt követően, hogy Gheorghe Copil lopás miatt tett feljelentést alpolgármestere ellen, Dinu Birtoc hamis vádaskodással vádolja főnökét, a közvélemény megtévesztésével a rendőrséget.

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt kedden, hétfő este Copil rendőrségi feljelentést tett, mondván, Birtoc okiratokat lopott el a Kányaházi Polgármesteri Hivatal épületéből. Az alpolgármester szerdán a válaszadás jogán közleménnyel fordult a szatmári sajtóhoz, amelyben Copilt hamis vádaskodással, a rendőrséget pedig a közvélemény megtévesztésével vádolja. „Mindezeket igazolni tudják a telefonfelvételek és Ioan Gherman tanácsos, aki mindvégig velem volt", áll a közleményben.

Birtoc szerint a nála lévő három paksamétában azoknak az okiratoknak a fénymásolatai voltak, amelyek eredetiét ő maga kérte ki. Ezekre a dokumentumokra szüksége volt másnap, hisz január 2-án, kedden az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) nagyváradi irodájában kellett azokat bemutatnia, ahol tanúként hallgatták ki Mircea Govor ügyében. Itt jegyezzük meg, hogy Copil a PSD, Birtoc a PNL színeiben áll Kányaháza élén...

„A polgármester a takarítónő kulcsait elkérve bezárt minket az épületbe, tudva, hogy nekem másnap a DNA irodájában kell megjelennem", állítja Birtoc.

A liberális alpolgármester a rendőrség tájékoztatását is kifogásolja, mondván, a hatóság szerint Copil 20.45-kor értesítette őket, holott az egységek már 20.26-kor a helyszínre érkeztek. Állítása szerint ő és Gherman 20.00 órakor a Kisgércei Rendőrőrs parancsnokát hívta fel, aki előbb azt tanácsolta neki, másszanak ki az ablakon (!), majd azt, hogy hívják a 112-őt. Amikor 20.26-kor tárcsázta az egységes segélyhívó telefonszámot, akkor már a Copil által kihívott rendőrök a helyszínre érkeztek. „A rendőrök megpróbáltak közvetíteni köztünk és a polgármester között, ám utóbbi erősen részeg és agresszív volt", állítja Birtoc.

A hatóság végül jegyzőkönyvbe vette a Birtocnál található dokumentumokat, amelyekkel ő másnak jelentkezhetett az DNA-nál, mondja az alpolgármester.

„Határozottan állítom, mindez azért történt, hogy én ne tudjam bemutatni a DNA által kért bizonyítékokat", zárja sorait Birtoc, reményét fejezve ki, hogy az igazságra végül fény derül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: