2011-08-17 12:16:33• hírek • Póti Orsolya

Kerékpártúrát szerveznek Szent István ünnepe alkalmából

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti szervezete ezúttal Szent István ünnepe alkalmából szervez kerékpáros kirándulást. A résztvevők az 50 kilométer hosszú útvonal során műemléktemplomoknál pihennek majd meg.

A kerékpározók augusztus 20-én, délelőtt 10 órakor a Real Bevásárlóközpont parkolójánál találkoznak, onnan pedig a töltésen, az Óvárinál megnyitott határátkelőn keresztül bicikliznek át Magyarország területére.

„A rendezvényre 8 éves kortól 80 éves korig bárkit szívesen várunk, ugyanis ez nem egy megerőltető túra lesz, hanem egy kulturális programmal egybekötött kerékpáros kirándulás. Elsőként a vetési református műemléktemplomnál állunk meg, majd az óvári református templomot is megcsodáljuk, amelynek környékén 1554-ben a reformátusok tartottak nevezetes zsinatot." - magyarázta a Szatmár.ro-nak Vadady Gyula, az esemény főszervezője.

Az Óvárinál ideiglenesen megnyitott országhatáron személyigazolvánnyal, vagy útlevéllel lehet átkelni. Innen a túra útvonala Csenger - Szamostatárfalva - Csegöld - Csiszló - Gacsály - Csengersima - Szatmárnémeti lesz.

Árpád-kori református templom Szamostatárfalván
Árpád-kori református templom Szamostatárfalván

A kerékpárosok megállnak még a csengeri református templomnál, a szamostatárfalvai Árpád-kori református templomnál, amely közel 1000 éves, valamint megtekintik a szintén Árpád-kori csengersimai templomot is. A templomok múltjáról és jelenjéről a helyi lelkészek mesélnek majd a kirándulóknak.

A kerékpáros kirándulásra jelentkezni Vadady Gyulánál, a 0758-435-763-as telefonszámon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: