2009-12-04 10:56:51• hírek • Szatmar.ro

A Citroennél folytatja Raikkönen

A finn világbajnok egy évre hátat fordít a Forma1-nek és ralizni fog 2010-ben.

Biztosan nem lesz ott a Forma1 2010-es rajtjánál Kimi Raikkönen, 2007 világbajnoka ugyanis egy éves szerződést kötött a ralivilágbajnokságban szereplő Citroen csapatával. A finn pilóta nem a Sebastien Loeb  fémjelezte gyári csapatban, hanem a Junior Teamben versenyzik majd, ám ettől függetlenül ugyanazt a C4-est kapja majd meg, amelyet a világbajnok is vezethet.

„Mindig szerettem volna ralizni és most köszönöm a Red Bullnak, hogy lehetőségem nyílik a világ legjobb autójával, a C4-essel versenyeznem", mondta péntek reggel Raikkönen. A fenti mondatból kiemelt figyelmet érdemel az energiaital-gyár szerepe: az osztrák cég ugyanis a Citroen csapat főtámogatója és egyből szányra kaptak azon pletykák, melyek szerint Raikkönen 2011-ben a Red Bull Racing Teamben tér vissza a Forma1-be.

Ezt azonban az érintettek egyelőre tagadják, mint ahogy a 30-éves pilóta szerződésének anyagi vonzatai sem ismertek. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a Raikkönen ezzel lépéssel pénzügyileg jobban jár, mivel így hét millió euróval nagyobb (összességében 17 millió) végkielégítést kap a Ferraritól, mint ha megegyezett volna a McLarennel vagy a Mercedesszel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: