2013-04-25 13:21:03• hírek • MTI

A Chelsea ellen folytatódhat a bázeli csoda

Nagy volt az öröm a Tottenham kiejtése után
Nagy volt az öröm a Tottenham kiejtése után

A Bajnokok Ligája pazar elődöntői után csütörtökön az Európa Liga elődöntői kápráztathatják el a labdarúgás szerelmeseit: a Basel a Chelsea-t látja vendégül, a Fenerbahce pedig a Benficát fogadja.

A kieséses szakaszban bravúrok sorát bemutató Basel a Chelsea ellen folytathatja nagy menetelését a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének csütörtöki első mérkőzésén.

A svájciak a csoportkörben még szenvedtek, s csak az utolsó fordulóban harcolták ki a továbbjutást a Videoton előtt, idén ugyanakkor remekelnek. Előbb a Dnyiprót, majd az orosz bajnok Zenitet, legutóbb pedig a Tottenhamet búcsúztatták. Ezúttal a korábbiaknál is nehezebb dolguk lesz a Bajnokok Ligája tavalyi megnyerése után idén újabb nemzetközi trófeára pályázó Chelsea ellen.

A londoniak a BL-csoportkörből kerültek a második számú kupasorozatba, mely mostanra az egyetlen lehetőségük maradt arra, hogy győztesen zárjanak egy sorozatot.

"Az EL-ben sikerélményekkel gazdagodtunk eddig, amire nagy a szükségünk, hiszen a bajnokságban nem nyerhetünk, s az FA Kupában is kiestünk az elődöntőben - mondta Fernando Torres, a Chelsea támadója. - Amennyiben sikerül megszereznünk a kupát, sikeresnek tekinthetjük a szezonunkat."

A másik ágon az előző körben a Laziót kiejtő Fenerbahce a portugál bajnokságot vezető Benficával csap össze. A csütörtöki isztambuli találkozót megelőzően a Benfica lehet jobb hangulatban, mivel a hétvégén, a Sporting elleni rangadón győzött 2-0-ra, s ez volt sorozatban nyolcadik sikere a pontvadászatban. A Fener az elmúlt időszakban szintén jól teljesített hazája bajnokságában, igaz, néhány napja váratlan vereséget szenvedett a Gencerbirligitől, így hét pontra nőtt a hátránya az éllovas Galatasaray mögött négy fordulóval a zárás előtt.

Európa Liga, elődöntő, 1. mérkőzések:
Fenerbahce -Benfica 22.05 DigiSport1.hu, DolceSport1, DigiSport2.ro
Basel -Chelsea 22.05 Story4, DolceSport2, DigiSport1.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: