2010-08-22 18:03:24• hírek • Szatmar.ro

A Chameleon Band Szatmárnémetiben

Vidám hangulatot teremtett Szatmárnémeti központjában szombaton este a budapesti Chameleon Big Band. A parkban szép számú közönség gyűlt össze, az koncert pedig minden korosztályt jó kedvre derített.

A kulturális életben gazdag városok szellemét vette át egy kis időre Szatmárnémeti is. A központi parkban ezúttal nem a szökőkút csobogását figyelték a sétálgatók, és nem csendesen romantikáztak a fiatalok. A nyugalmat jókedvű pezsgés vette át, élettel telt meg a városközpont. Már távolról hallani lehetett, hogy valami nem mindennapi dolog történik a megyeszékhely központjában.

A budapesti Chameleon Big Band tett arról, hogy egy érdekes élményben legyen részük a járókelőknek. Nem kellett színpad sem ahhoz, hogy felfigyeljenek rájuk. A fiatal lendületes zenekar műsorában egymással váltakoztak a szving klasszikusok, ismert dzsesszes-rockos, de a forró latin ritmusok, s a lassú balladák is egyaránt megtalálhatóak voltak a repertoárjukban. A közönség, még ha az elején úgy is gondolta, hogy nem ismeri a zenekar által játszott darabokat, sok olyan közismert dal is felcsendült, amelynek éneklésébe a kíváncsiskodók is bekapcsolódhattak. A szerteágazó műfajnak köszönhetően a fiatal és az idősebb korosztály együtt szórakozott. A kisgyerekek szinte balettműsort alakítottak a Chameleon hangskáláira.

A zenekar egy turné közepette látogatott városunkba, és itt még nem fejeződik be körútjuk, hiszen számos településen meglepik a közönséget zenéjükkel. Játékukból kiderült, hogy nem kezdőkkel áll szembe a közönség: az együttes tagjai Ausztria és Magyarország zenei egyetemein tanulnak, valamint diplomás zeneművészek. A művészeti vezető Bálint Rezső harsonaművész, a művészeti tanácsadó feladatát Tóth Péter Erkel-díjas zeneszerző látja el. A társulat 2003-ban alakult, azóta folyamatosan koncerteznek, legtöbbször telt ház előtt.

Műsoruk alatt minden korosztály korosztály fellelhetett ínyére való dalokat, hiszen a múlt század szinte összes műfajából merítenek. Ennek a változatosságnak is tulajdonítható a kaméleon elnevezés. A szatmári közönség a zenekar hat tagját láthatta a szombat esti koncerten, azonban műsortól függően változik a színpadra állók száma, 6-tól 15 főig.
A Chameleon Big Band az elmúlt években 42 városban több mint 240 koncertet adott, ezek sorából természetesen Szatmárnémeti sem maradhat ki.


Kicsik és nagyok egyaránt szórakoztak
Kicsik és nagyok egyaránt szórakoztak



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: