2018-03-01 09:50:29• hírek • Bede Emőke

A Caritas és a Máltai Szeretetszolgálat is élelemmel segíti a hajléktalanokat

Az idei tél leghidegebb napjait éljük, ezért a Szatmárnémetiben aktívan tevékenykedő szervezetek is úgy érezték, ideje felkarolni azokat, akiknek este nincs hova hazatérniük.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet akciója kifejezetten azokra az utcákra terjedt ki, ahol a társadalomban marginalizált helyzetű személyek élnek. Az Átló (Ion Ghica) és a Lókert (Vulturului) utca lakosságának helyszínenként kétszáz adag forró teát és margarinos kenyeret osztottak ki. A több tucat kéz pillanatok alatt elkapkodta az önkéntes fiatalok által összeállított étel- és italmennyiséget. Ám ez nem csak egyszeri alkalom volt, ugyanis e hét minden napján a hajléktalanok segítségére sietnek a Caritas angyalai.
 

A Máltai Szeretetszolgálat sem felejtkezik meg a szükségben szenvedőkről. A szolgálatnál önkénteskedő lányok elkészítik a szendvicseket és a melengető italt, a fiúk pedig éjszakánként felkeresik a város hajléktalanjait, hogy élelemmel lássák el őket. A Máltai Szeretetszolgálat hitvallása szerint ugyanis fontos a társadalom peremére szorult közösségek támogatása, különösen ebben a kritikus időszakban.



Ezekben a napokban a helyi rendőrség is különös figyelemmel kíséri a hajléktalanokat, akik a város szállóit kivételesen nappal is igénybe vehetik. Mi több, a lakosság is bejelentheti, ha nehéz helyzetbe került hajléktalannal találkozik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: