2006-05-26 00:23:18• hírek • Szatmar.ro

A Canon is kiszáll

A Canon is búcsút mond a filmes technológiának.

A Nikon és a Konica Minolta után most a Canon jelentette be, hogy a filmes fényképezőgépek piacáról való kivonulást fontolgatja.
A Canon, a világ jelenlegi legnagyobb digitális fényképezőgép-gyártója szóvivője útján azt közölte, hogy miután mind kompakt mind pedig tükörreflexes filmes modelljei iránt csökken a kereslet, ezért valószínűleg mindkét termékcsoport fejlesztését leállítja a cég. A már piacon lévő modellek egyelőre, a végleges döntésig továbbra is forgalomban maradnak majd.

A Canon bejelentése nem éri váratlanul a piacot, hiszen januárban a Nikon közölte, hogy nem forgalmaz tovább magánfelhasználóknak szánt filmes gépeket, a Konica Minolta pedig ezzel szinte egy időben a teljes fényképezőgépes és filmes piacról történő kivonulás mellett döntött. A Nikon eladásainak például tavaly alig 3%-át tették ki a hagyományos fényképezők, és mivel a legtöbb gyártó esetében hasonló a helyzet, a közeljövőben a celluloid-technológia valószínűleg a vártnál jóval gyorsabban fogja átadni helyét a digitális termékeknek.

prim.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: