2012-08-01 16:30:13• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

A CFR otthon, a Debrecen és a Vaslui idegenben kezd

A Debrecen a fehérorosz BATE Boriszov, a Vaslui a török Fenerbahce vendégeként, a Kolozsvári CFR a pedig saját szurkolói előtt a cseh Slovan Liberec ellen lép pályára szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjében, a harmadik forduló első mérkőzésén. A párharcnak komoly a tétje, a győztes ugyanis legrosszabb esetben is az Európa Liga főtábláján szerepelhet majd.

A Debrecen az előző körben az albán Skenderbeu együttesét búcsúztatta, az első találkozón 1-0-s vereséget szenvedett, a nyíregyházi visszavágón azonban 3-0-ra győzött.

Kondás Elemér csapata - amely a hazai pontvadászatban legutóbb a 2010/11-es szezon utolsó fordulójában kapott ki - jó előjelekkel várja az összecsapást, ugyanis az OTP Bank Liga elmúlt hétvégi rajtján 4-1-re kiütötte az előző szezonban bronzérmes Győrt.

A BATE Boriszov az elmúlt években többször is a BL főtábláján szerepelt - tavaly az utolsó kvalifikációs szakaszban a Sturm Graz búcsúztatásával jutott be a csoportkörbe, ahol hazai pályán 1-1-et ért el a AC Milan ellen -, ám most a fehérorosz bajnokcsapatból öt futballista is hiányzik, aki a válogatottal a londoni olimpián szerepel. A BATE vezetői ugyanakkor megpróbálták pótolni a hiányzókat, többek között ezért szerződtették egy hónapra az Arsenalt, a Stuttgartot és az FC Barcelonát is megjárt Alekszandr Hlebet.

A Skenderbeu után a BATE lehet a Loki következő ellenfele fotó: DVSC.hu

Noha Sixto Peralta személyében csak egy meghatározó játékosát veszítette el a nyáron a CFR, Ciprian Deac és Sepsi László személyében román, Vass Ádám személyében pedig magyar válogatottat is igazolt, mégis akadozik a gépezet a szezon nyitányán. A Dinamo elleni Szuperkupa döntő ( hosszabbítás után 2-2) után a bajnokságban a Medgyes (1-1) és a Ceahlaul (2-2) ellen is csak döntetlenre futotta az erejükből. Ezzel szemben a Slovan bombaformában kezdett: a hétvégi első fordulóban 4-0-ra nyert a Pribram otthonában és máris a tabella élére állt.

A cseh bajnok keretében nincsenek igazán ismert nevek. Ez alól csak Jiri Stajner a kivétel: a 36 éves támadó korábban hét és fél évet húzott le a Hannover színeiben a német élvonalban, ahol 228 meccsen 42 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. A Slovan a nyáron elveszítette egyik kulcsemberét, az Európa-bajnokságon is remeklő Theodor Gebre Selassie a Werder Bremenhez igazolt. A muzsikusok 1,8 millió eurót fizettek az első színes bőrű cseh válogatott futballistáért.

Kapetanosz a CFR gólfelelőse fotó: cfr1907.ro

A legnagyobb csapatmozgás a Vasluinál volt a nyáron. A moldovai együttes olyan alapembereit veszítette el, mint Adailton, Paul Papp, Pavol Farkas (utóbbi kettő a Chievóhoz került) és mindenekelőtt Wesley Lopez, aki Szaúd-Arában folytatja pályafutását. A zöld-sárgák azonban futószalagon igazoltak is az elmúlt hónapban, Vasluiban folytatja többek között a román válogatott Marius Niculae, Dani Coman és Liviu Antal, valamint három szatmári futballista is: Adrian Salageanu, Zsiga Ervin és Heil Valter.

Az új fiúk eddig jól muzsikálnak, a Rapid otthonában elért 2-2 után a Vaslui 3-0-ra verte a Petrolult (ezen a meccsen bemutatkozott az élvonalban Zsiga is), a Fenerbahce ellen mégis pokolian nehéznek ígérkezik a továbbjutás. Elég, ha csak azt említjük, hogy a „kanárik" tíz millió euróért igazolt játékosokat a nyáron. A legtöbbet Mehmet Topalért fizettek a Valenciának, 6,5 millió eurót. Rajta kívül Hasan Ali Kaldirimért 3,75 milliót, Salih Ucanért 1,55 milliót, Dirk Kuytért pedig egy milliót pengettek le. Igaz, a távozók sora se vérszegény: Issa Diáért négy milliót fizetett a katari Lekvija Sport, Emre Belözoglu az Atletico Madridba szerződött, míg Reto Zieglernek (Juventus) és Joseph Yobónak (Everton) lejárt a kölcsönszerződése.

Bajnokok Ligája, harmadik selejtezőkör, első meccs:
BATE Boriszov - Debrecen 19.00 m2
Kolozsvári CFR - Slovan Liberec 21.45 Transilvania Look
Fenerbahce - Vaslui 21.45 ProTv

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: