2010-03-24 22:03:30• hírek • Szatmar.ro

A CFR lehet elégedettebb

A kolozsvári vasutasok 1-1-ről várják a hazai visszavágót a Dinamo ellen.

Szerda este került sor a labdarúgó Román Kupa elődöntőinek első mérkőzésére, amelyen a Dinamo a Kolozsvári CFR-t fogadta. A másik ágon csütörtökön a Vaslui a Brassót látja majd vendégül. Újítás a sorozatban, hogy az idei évtől az elődöntőket oda-visszavágós rendszerben rendezik.

Az első meccsen két olyan csapat találkozott egymással, amely elég jól ismeri egymást, mivel a bajnokságban alig két hete csaptak össze. Akkor a Dinamo 2-2-es döntetlent ért el a listavezető otthonában. Mivel egy hasonló eredmény ezúttal a kolozsváriaknak kedvezett volna, a hazaiak támadóan léptek fel és kilenc perc után máris megszerezték a vezetést. Bostina végzett el szabadrúgást, a kapu előtt Goian ugrott a legmagasabbra és a hálóba csúsztatott. A találat után még inkább fölényben került a Dinamo, Ze Diabate lövése azonban levágódott a védőkről.

Némileg váratlanul aztán a 25. percben a CFR egyenlíteni tudott: Peralta ugratta ki Konét, aki két védő szorításában is a hálóba talált. Sőt, két perccel később újabb gólt szerezhetett volna, de a rossz talajon nem tudta megszelídíteni a labdát. Ezt követően inkább az erdélyiek irányítottak, még akkor is, ha nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Igaz volt ez a Dinamóra is, amely a szünet után ismét némi fölényt harcolt ki magának, ám ez meddőnek bizonyult.

A találkozó az utolsó negyed órában élénkül meg ismét, amikor is a vendégek néhány percen belül kétszer is megszerezhették volna a vezetést, de előbb Koné fejese volt kicsit magas, aztán Cadu bólintott centikkel mellé, egyaránt egy-egy jobboldali beadás után. A meccs helyzetét mégis a hazaiak, pontosabban N'Doye hagyta ki, aki a 87. percben üres kapuval szemben két méterről vétette el a célt.

Az idegenben lőtt gól miatt a Kolozsvár lehet valamivel elégedettebb, ám a döntőbejutás az április 14.-én esedékes visszavágón dől majd el.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: