2009-12-03 00:43:07• hírek • Szatmar.ro

Két meccs, két kieső román csapat

Két piros, két kihagyott tizenegyes Temesváron, két kapushiba Tiraspolban.

Véget ért az európai kupakaland az Európa-ligában szerdán pályára lépő román csapatoknak, miután a Steaua nem tudott nyerni Tiraspolban, míg a Temesvár, egy drámai meccsen, odahaza szenvedett vereséget az Ajax ellen.

Győzelmi kényszerben, ennek megfelelően három csatárral lépett pályára a Steaua a Sheriff Tiraspol otthonában, ám az első félidőben ennek semmilyen következménye nem volt. Bár a kezdeti kiegyenlítettség után némi fölényre tett szert a technikailag előrébb tartó román gárda, sokáig csak a rendkívül agresszív hazaiak egy szál lövése (Arbanas a 16. percben) okozott némi izgalmat. A félidő végén aztán előbb Zapata szedte fel az utolsó pillanatban Volkov elől a labdát, a másik kapunál pedig Surdu csúsztatott centikkel mellé. A rendkívül gyenge első játékrész után a folytatásban feljavult a két csapat, megnőtt az iram és a helyzetek száma is. Az 54. percben ismét Zapata vetődött ki remekül és mentett Franca elől, a kontra végén pedig Surdu fejesét védte Namasco, a labda a csereként beálló Kapetanosz elé került, ám a házi gólkirály indolensen a felső lécre emelt. A míg a hazaiak a földön próbálkoztak (Zapata kétszer is kivetődve tisztázott veszélyes keresztlabdáknál), a Steaua pedig a levegőben volt veszélyes, ám mind Surdu, mind Rada fejese elkerülte a kaput, akárcsak Toja szabadrúgása. Az utolsó tíz percre aztán felpörögtek az események, mindkét kapus vétett egy-egy kapitális bakit, így a két csapat megosztozkodott a gólokon. Előbb Zapata hasa alatt osont el Diedhiou rendkívül erőtlen lövése a 82. percben, majd Namasco vétett el egy beívelést, Toja pedig egyszerűen az üres kapuba bombázott.

Bár Enschedében a román gárda számára megfelelő eredmény született (Lugano fejesével nyert a Fenerbahce a Twente ellen), a Steaua immár biztosan kiesett. Érdekes lenne utána nézni, hány, az utolsó előtti körben kieső csapat van az EL-ben, amely a sorozat előtt a kupa megnyeréséről álmodozott...



Pantelics egyszer talált be fotó: ajax.nl


Szintén győznie kellett a Temesvárnak az Ajax ellen (és egy sor csodában reménykednie), ha tovább akart jutni. Már pedig úgy tűnt, hogy tovább akar, mivel Bucur passzát Goga már a második percben a hálóba vágta. A hollandok válasza azonban nem váratott sokat magára, Suarez a 8. percben átfűzte Karamjant és kiegyenlített. A helyzetek sorra követték egymást, az egyik oldalon Mera majd Karamjan, a másikon pedig Suarez és van der Wiel növelhette volna csapata előnyét. Gól azonban a szünet előtt nem esett, nem úgy utána, amikor a 46. minutumban Pantelics megszerezte a vezetést a hollandoknak. Az 50. percben tovább romlott a Temesvár helyzete, hisz Bomfin szabálytalansága miatt piros lap és tizenegyes volt a büntetés, ám Pantilimon hárítani tudta Suarez lövését. Szűk negyed órával később a rendkívül agilis Suarez tört a hazaiak kapuja felé, Pantilimon kapus elütötte és mehetett is zuhanyozni, míg az uruguayi újabb büntetőt végezhetett el, ám ezt is kihagyta, pontosabban a cserekapus Taborda védeni tudott. A kettős emberelőnyben maradt hollandok nagyon nem erőltették a támadást, egyedül a csereként beálló Sulejmani növelte volna csapata előnyét, ám előbb távoli bombája, majd közeli fejese is a felső lécen csattant, így már nem változott az eredmény.

Ezzel az Ajax biztos továbbjutó, míg az Anderlecht megnehezítette saját dolgát, mivel Slepicka találatával odahaza kikapott a Dinamo Zágrábtól. Egy amszterdami döntetlen azonban a belgáknak is elég a továbbjutáshoz. A Temesvár pedig már biztosan az utolsó helyen végez.

Eredmények:
A csoport:
Temesvár - Ajax 1-2
gólok: Goga (2.), illetve Suarez (8.), Pantelics (46.)

Anderlecht - Dinamo Zágráb 0-1
gól: Slepicka (57.)
A csoport állása: 1. Ajax 11pont, 2. Anderlecht 8p., 3. Dinamo 6p., 4.Temesvár 2p.

H csoport:
Sheriff Tiraspol - Steaua 1-1
gólok: Diedhiou (83.), illetve Toja (88.)

Twente - Fenerbahce 0-1
gól: Lugano (70.)
A csoport állása: 1.Fenerbahce 12p., 2. Twente 7p., 3.Sheriff 5p., 4.Steaua 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: