2009-12-17 04:50:18• hírek • Szatmar.ro

A CFR fagyott meg jobban

A Dinamo nagy reményekkel utazott Athénban és három kapott góllal tért haza.

Az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában szerdán két román csapat lépett pályára, ám közülük csak egyikőjüknek voltak továbbjutási esélyei: a Dinamónak két gólos győzelmet kellett volna aratnia a Panathinaikosz otthonában. A Kolozsvári CFR és a PSV Eindhoven azért játszott, mert játszaniuk kellett. A hollandok pedig azért is, hogy megtartsák 36 meccse tartó veretlenségi sorozatukat.

Athénban bátran kezdett a Dinamo, Cristea révén ők jegyezték az első helyzetet is, amire azonban gyorsan jött is Szpiropoulosz válasza. Az első félidő színvonalára nem lehetett panasza a szurkolóknak, a helyzetek egymást követték, mindkét kapu előtt. A hazaiak azért valamivel veszélyesebbek voltak, Moti háromszor is mentett nagy helyzetben, Vintra Ninisz és Cissé (utóbbi többször is) pedig megszerezhették volna a vezetést. A románok sem voltak veszélytelenek, főleg Tamasra, Niculaéra és Torjéra volt igaz ez a kijelentés.

A második félidő is egy-egy helyzettel kezdődött, majd az 54. percben Rukavina megszerezte a vezetést a görögöknek. Kellett ehhez azonban Dolha kapus hibája is, aki kiejtett egyszerű labdát. Adrian Cristea beállásával felélénkül a Dinamo támadójátéka, több helyzetet is kidolgoztak, ám gólt csak a hazaiak szereztek Cissé révén, a francia csatár ráadásul kétszer is eredményes volt, így a Panathinaikosz végül magabiztos győzelmet aratva jutott tovább.



Kolozsváron is nyert a PSV fotó: cfr1907.ro


Kolozsváron sem a CFR, sem a PSV számára nem volt különösebb tétje a találkozónak, ám ez legkevésbé a hollandokon látszott meg. Egyrészt, mert a legjobb összeállításban léptek pályára, másrészt pedig jóval gyorsabban és céltudatosabban játszottak. Egy gyámoltalan Kone-fejes után büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Lazovics értékesített, majd Toivonen veszélyeztetett két alkalommal. A második félidő sem hozott sokkal több izgalmat a fagyos kolozsvári éjszakában, hisz Amrabat 68. percben szerzett gólja volt az első említésre méltó esemény. A 72. percben végre Isaksson kapusnak is akadt védeni valója, a svéd szép repüléssel tolta ki Dica szabadrúgását.

Ezzel véget is ért a meccs, míg a fagyoskodó kevés számú néző levonhatta a következtetést, hogy a találkozó olyan volt, mint a csapat európai szereplése: jól indult (lásd a Köbenhavn elleni győzelmet illetve Kone fejesét), ám aztán az ellenfelek minden megerőltetés nélkül átléptek a CFR-en.

Ami a többi csoport eseményeit illeti, az E csoportban Gera Zoltán góllal járult hozzá csapata, a Fulham bázeli győzelméhez, így a londoni gárda követi a már korábban továbbjutott Romát. A D csoportban a sérült Dárdai Pál nélkül felálló Hertha Kacsar góljával győzte le a Sporting Lisszabont, így a Heerenveen hiába ütötte ki 5-0-ra a lett Ventspils csapatát, a portugálok mellett a németek jutottak tovább. A J jelű kvartettben Perisic hosszabbításbeli góljával a Brugge legyőzte a Toulouste-t, így ők jutottak tovább a Belgrádban első vereségét elszenvedő Sahtar Donyeck mögött.

F csoport:
Panathinaikosz
- Dinamo 3-0
gólok: Rukavina (54.), Cissé (80., 86.)
Sturm Graz - Galatasaray 1-0
gól: Beichler (21.)
A csoport végeredménye: 1. Galatasaray 13p., 2. Panathinaikosz 12p., 3. Dinamo 6p., 4. Graz 4p.

K csoport:
Kolozsvári CFR - PSV Eindhoven 0-2
gólok: Lazovics (19., 11-es), Amrabat (68.)
Sparta Prága - Köbenhavn 0-3
gólok: N'Doye (22., 30.), Gronkjaer (54., 11-es)
A csoport végeredménye: 1. PSV 14p., 2. Köbenhavn 10p., 3. Sparta 7p., 4. CFR 3p.

További eredmények:
D csoport:

Hertha - Sporting Lisszabon 1-0
gól: Kacsar (70.)
Heerenveen - Ventspils 5-0
gólok: Vayrinen (55.), Elm (58.), Sibon (77., 78.), Janmaat (88.)
A csoport állása: 1. Sporting 11 p., 2. Hertha 10 p., 3. Heerenveen 8 p., 4. Ventspils 3p.

E csoport:
Basel - Fulham 2-3
gólok: Frei (64.), Streller (87.), illetve Zamora (41., 44.), Gera (76.)
CSZKA Szófia - Roma 0-3
gólok: Cerci (45., 52.), Scardina (89.)
A csoport végeredménye: 1.Roma 13p., 2.Fulham 11p., 3. Basel 9p., 4. CSZKA 1p.

J csoport:
Brugge - Toulouse 1-0
gól: Perisic (90.)
Partizan Belgrád - Sahtar Donyeck 1-0
gól: Diarra (5.)
A csoport végeredménye: 1. Sahtar 13p., 2 Brugge 11p., 3. Toulouse 7p., 4. Partizan 3p.

L csoport:
Athletic Bilbao - Werder Bremen 0-3
gólok: Pizarro (13.), Naldo (20.), Rosenberg (36.)
Nacional - Austria Wien 5-1
gólok: Micael (23., 57.), Mateus (32.), Tomasevic (61.), Lopes (66.), illetve Schumacher (21.)
A csoport végeredménye: 1. Werder 16p., 2. Bilbao 10p., 3. Nacional 5p., 4. Austria 2p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: