2012-08-08 23:41:52• hírek • Kocsis Zoltán

A CFR a BL-ben, a Vaslui az EL-ben folytatja

Modou Sougou utolsó percben szerzett góljával Liberecben is nyerni tudott a Kolozsvári CFR, így kettős győzelemmel jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásába. Ha azt a kört is sikeresen veszi, akkor bejuthat a csoportkörbe, bukás esetén viszont biztosan az Európa Liga csoportkörében folytatja szereplését. Biztosan az EL-ben folytatja viszont a Vaslui, amely a második félidőben teljesen megroggyant és végül kiütéses, 4-1-es vereséget szenvedett a Fenerbahce ellen.

A CFR 1-0-ás hazai győzelme tudatában kezdte a meccset Liberecben, ennek ellenére Kapetanosz és Bastos révén előtte adódott az első két helyzet, amikre Blazek válaszolt. A 19. percben ismét a vendégek veszélyeztettek, amikor Pinto lecsúszott beadása a felső lécre esett. A félidő derekára növelte a nyomást a Slovan, Breznanik és Sural is közel került a gólszerzéshez. Ez azonban az erdélyieknek jött össze az első félidő hosszabbításában, amikor Bastos szöglete után Kapetanosz csúsztatott kapuba.

A pihenő után a CFR átadta a területet a cseheknek, amire az 58. percben rá is fázott, amikor a hétvégi bajnokin mesterhármast szerző Sural kiegyenlített. Nagy iramú, ám sok hibával tarkított feszült csata indult meg az újabb gól megszerzéséért. Sougou az egyik oldalon, Boszancsics, Ljulka, Hadascok a másikon okozott komoly gondot a védelmeknek és bizony Felgueirasnak több bravúrt is be kellett mutatnia a vendégek kapujában. Amikor pedig tehetetlen volt, mint Morozenko lövésénél, akkor a kapufa kisegítette.

Akárcsak az első félidő hosszabbításában, úgy a másodikéban is betalált a CFR, ezúttal Nicoara bal oldali beadása után Sougou, amivel a román bajnok kettős győzelemmel bejutott a BL rájátszásba.

fotó: fcslovanliberec.cz

Nem sikerült ez a bravúr a Vasluinak, amely nem kis meglepetésre egy héttel korábban 1-1-es döntetlent ért el Isztambulban. Karácsonkőn mindössze 12 percre volt szüksége a Fenerbahcénak arra, hogy megszerezze a vezetést: jobboldali beadás után Erkin fejelt a kapuba. Noha alig két perccel később Sanmartean beadása után Niculae kiegyenlített, a pályán nyoma sem az egy héttel ezelőtti Vaslui-fölénynek. A Fenerbahce uralta a játékot, még akkor is, ha Irtegün és Selcuk révén csak két igazán komoly helyzetig jutottak.

A szünet után hatalmas lehetőség adódott a moldvaiak előtt, amikor az 52. percben kezezésért büntetőt ítélt a játékvezető. N'Doye gyenge lövését azonban Volkan védeni tudta. Ezt követően ismét fölényt harcolt ki a Fenerbahce, ami a 72. percben érett góllá: Gökan passzát Kuyt futtában bombázta a léc érintésével a hálóba. Négy perccel ismét villant a nyáron a Liverpooltól igazolt holland, ezúttal Alex passzát lőtte okosan a rövid alsó sarokba. Noha ezt követően adódott egy-két lehetőség a hazaiak előtt is, a 92. percben Sow kiütésessé tette a török győzelmet.

A találkozón két szatmári labdarúgó is pályára lépett a hazaiak színeiben: Adrian Salageanu végig a pályán volt, Zsiga Ervint pedig a 83. percben cserélték be a szintén partiumi, szilágysomlyói Liviu Antal helyére.

A Kolozsvári CFR és a Vaslui egyaránt a pénteken megtartandó sorsoláson tudja majd meg, hogy kivel kell megvívnia a Bajnokok Ligája illetve az Európa Liga csoportkörébe kerülésért.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, visszavágók (összesített eredmény):
Slovan Liberec - Kolozsvári CFR 1-2
(1-3)
gólok: Sural (58.) illetve Kapetanosz (45.), Sougou (92.)

Vaslui - Fenerbahce 1-4 (2-5)
gólok:
Niculae (14.), Erkin (12.), Kuyt (72., 76), Sow (92.)

További eredmények:

FC Bruges -FC Köbenhavn 2-3 (2-3)
gólok: Figueras (24.), Odjidja-Ofoe (66.), ill. N. Jörgensen (61.), Bolanos (78.), Santin (90.)

Dinamo Zagreb -Sheriff 4-0  (5-0)
gólok: Vida (16.), Beciraj (34.), Cop (78.), L. Ibánez (87.)

Partizan Beograd -AEL Limassol 0-1 (0-2)
gól: Dosa Júnior (23.)

Panathinaikosz -Motherwell  3-0  (5-0)
gólok: Hrisztodulopulosz (50.), Mavriasz (75.), Ibrahim Sissoko (83.)

Dudelange -NK Maribor 0-1 (5-1)
gól: Mertelj (79.)

Helsingborg -Slask Wroclaw  3-1 (6-1)
gólok: Sörum (43., 49., 67)., ill. C. Díaz (30.)

Neftci Baku-Hapoel Ironi Kirjat Smona 2-2 (6-2)
gólok: Wobay (31.), Imamverdijev (76.), ill. Badas (50.), Lencse (91.)
a vendégeknél Lencse László a 65. percben lépett pályára

Ekranas -Anderlecht 0-6 (0-11)
gólok: Kljestan (9.), Praet (31.), Jakovenko (45.), De Sutter (47.), Molins (62.), Fernando (87.)

HJK Helsinki - Celtic Glasgow 0-2 (1-4)
gólok: Ledley (67.), Szamarasz (86.)

FC Basel -Molde 1-1 (1-2)
gólok: D. Degen (75.), ill. Moström (32.)

Kedden játszották:
Debrecen - BATE Boriszov 0-2 (1-3)
gólok: Mozolevszkij (25), Volodko (60.)

Feyenoord -Dinamo Kijev 0-1 (1-3)
gól: Ideye (95.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: