2008-12-31 14:26:19• hírek • Szatmar.ro

A Buzău az utolsó

Szétnéztünk Európában és Romániában kötöttünk ki: a Buzau a leggyengébb focicsapat.

Egy csapatsport esetében, mint amilyen a labdarúgás, midig nagyon nehéz kijelenteni, hogy egyik vagy másik a legjobb csapat a legjobb kontinentális viszonylatban. Ugyan ez a helyzet a legrosszabb csapattal, mert nem mindegy, hogy hány meccsen szerezte (csekély) pontjait, és az sem mindegy, hogy kik az ellenfelek. Magyarán, mások az erőviszonyok az andorrai, az azeri vagy a román bajnokságban. Mégis, ebben a három országban találhatóak a leggyengébb, élvonalbeli csapatok. Összehasonlításunkban csak azon csapatokat vettük figyelembe, amelyek a bajnokság felénél kevesebb, mint öt ponttal és legfeljebb egy győzelemmel rendelkeznek.

Ezen csapatok közül a legjobban a máltai Tarxien Rainbows áll, amelynek 12 forduló alatt sikerült begyűjtenie az öt pontot. A csapat egyedüli győzelmét a 7. fordulóban szerezte a hangzatos nevű Marsaxlokk ellen, ezen kívül pedig két döntetlenre is futotta. Valamivel rosszabbul áll a ciprusi Atromitosz Jeroszkipu, amelynek 15 forduló alatt sikerült ennyi pontot gyűjteni. Ők szintén egy meccset nyertek, akárcsak a luxemburgi Avenir Beggen. A beggeni együttes 16 forduló alatt szerzett öt pontot, egyedüli győzelmét a 4. fordulóban szerezte. Az őszi szezont egy 9-0-ás vereséggel kezdte és egy 8-0-ással zárta, közben pedig becsúszott két 5-0-ás zakó is. A Beggen 16 meccsen nem kevesebb, mint 57 gólt kapott.

Európa élvonalaiban jelenleg egy olyan csapat van van, amely négy pontot szerzett, ez pedig az azeri Turan Tavuz, amely ráadásul nyeretlen. A Yuksak Ligában azonban 12 fordulót követően nem ők az egyedüliek, akik borzalmas mérleggel rendelkeznek: a MOIK Baku és a Salyan mindössze egy ponttal szerzett többet, a Baliti Baku pedig kettővel, igaz, utóbbiaknak legalább összejött egy-egy győzelem is.

Az andorrai bajnokságban mindössze nyolc csapat szerepel, így érthető, hogy eddig mindössze nyolc fordulót rendeztek. Két olyan csapat is akad, amely ezen idő alatt mindössze három pontot szerzett: az Unio Esportiva Engordany Football Club és a Ranger's. Minkét csapat egy-egy győzelemmel rendelkezik, (a Ranger's pont az Engordanyt verte)

Ám nem ők Európa leggyengébb őszt produkáló csapatai, hanem a Gloria Buzau. A román sereghajtó szerezte a legtöbb meccsen (18) a legkevesebb pontot (3), ráadásul a csapat még nyeretlen. Megemlítendő az a tény is, hogy a Buzau mindössze 6 gólt lőtt, ami messze a leggyengébb meccsenkénti átlag.

Ami a magyar bajnokságot illeti, az NB1 utolsó helyezettjei, a REAC és a Siófok egyaránt nyolc pontot szereztek, eggyel kevesebbet, mint a topligák jelenleg leggyengébb együttese, az olasz Chievo.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: