2011-04-11 14:01:17• hírek • Szatmar.ro

Körforgalom kerülhet a Burgya-sarokra

Komoly, városunk arculatát is megváltoztató lépésre szánta rá magát Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala: a város vezetői a Burgya-saroknál található közlekedési lámpákat egy körforgalommal helyettesítenék. Szintén az idei esztendő fejlesztéseit érintené a város több pontján hiányzó közvilágítás megvalósítása.

A Polgármesteri Hivatal Műszaki és Gazdasági Bizottsága hétfő délelőtt döntött arról, hogy egy körforgalmat építene a Decebal híd bal oldalán, az Octavian Goga és a Károlyi-út találkozásánál. A terv dokumentációja és a közlekedési tanulmány elkészülte rövid időn belül várható, ezt követően pedig a szerződések megkötése is remélhetően gördülékenyen megy majd. Kereskényi Gábor alpolgármester elmondta, hogy a kivitelezés az év végéig el is készülhet, csúszást csak az okozhat, amennyiben a terület alatt fontos vezetékek helyezkednek el.

A munkálatok során az eltávolítás sorsára jutnak a híd feljáratával szemben lévő parkolóban található trolivezetékek oszlopai is, amelyek esztétikai szempontból sem fognak hiányozni senkinek, arról nem is beszélve, hogy troliforgalom nem lévén, gyakorlati hasznunk sincsen. Kereskényi azt is elárulta, hogy a városvezetés legfőbb célja az lenne, hogy az Octavian Goga utat kiszélesítse, ezáltal, jelentősen fel lehetne gyorsítani a Szatmárhegy felé vezető forgalmat. És ez, tette hozzá, akár egy harmadik híd megépítését is szükségtelenné tenné.


Körforgalom helyettesítené a közlekedési lámpákat a Burgya-sarkon
Körforgalom helyettesítené a közlekedési lámpákat a Burgya-sarkon


Szintén a Műszaki és Gazdasági Bizottság hétfői ülésén született meg a döntés, mely szerint az önkormányzat saját forrásokból jelentősen bővítené a közvilágítási hálózatot. A határozat értelmében még ebben az esztendőben megoldódhat a Ion Creanga iskola környékének, a Closca úti ANL-lakásokhoz vezető bekötőút, a Darai út, a Nagyrét, a Poligonului és a Jubileului utcák valamint a Solidaritatii negyed nemrég újjáépített parkolójának a közvilágítása.

A terv része továbbá a Kossuth-kert elektromos hálózatának modernizálása, amely lehetővé tenné a különböző rendezvényeken a szükséges elektromos energiához való minél könnyebb hozzájutást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: