2010-08-24 09:23:42• hírek • Szatmár.ro

A Budavári Borfesztivál díszvendége a Nachbil

Idén a bélteki Nachbil Borászat lesz az egyik díszvendége Magyarország legrangosabb borász-seregszemléjének, a Budavári Borfesztiválnak.

Serli Csilla, a Nachbil képviselője szerint ezen "mindenki ott van, aki számít" - azok a borászatok is megjelennek, melyek egyébként nem szoktak fesztiválokon részt venni. A rendezvényre minden évben hívnak díszvendégeket. Idén a szervezők az elcsatolt területek termelőit választották, innen hívtak meg neves cégeket. Erdélyből egyébként összesen két borászat kapott lehetőséget a részvételre, a Johann Brutler és Lieb Mihály tulajdonában levő bélteki borászat mellett az aradhegyaljai Wine Princess képviseltetheti magát.

A kiállítók számára egyébként a részvételi díj 300 ezer forint fölött van. Serli Csilla érdeklődésünkre elmondta: három borral jelennek meg a rangos fesztiválon, ezek a Trio 2008, a Cuvé Selection 2007 és a Rosé 2009. A borokat a rendezvény előtt egy zsűri teszteli, így a Nachbil is küldött mintát a kiválasztott borokból, melyek mindegyike megfelelt a szakértői elvárásoknak. A szeptember 8 és 12 között zajló fesztiválon gazdag gasztronómiai felhozatal is várja az érdeklődőket, napközben és esténként pedig két színpadon követhetik majd a színvonalas programokat a résztvevők.

A hagyományokhoz híven idén is a Boregyetemmel indul a Budavári Borfesztivál, melynek keretében izgalmas előadásokat tartanak a téma szakértői. Lesz továbbá fotókiállítás, valamint borárverés, melynek bevételeit idén is a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak  ajánlják fel, akik a magyarországi árvízkárosultak  megsegítésére fogják majd felhasználni a támogatást.


A bélteki dombokon termett szőlőből készült bor egyre ismertebb Európa-szerte
A bélteki dombokon termett szőlőből készült bor egyre ismertebb Európa-szerte


A Budavári Borfesztivál díszemeghívottjai:

Balla Géza (Románia - Erdély); Bott Frigyes Dibonis Winery (Szerbia - Vajdaság); Drozdik Pincészet (Szlovákia - Felvidék); EOS vinodvory (Szlovákia - Felvidék); Kasnyik Családi Pincészet (Szlovákia - Felvidék); Kepe István (Szlovénia - Muravidék); Mátyás Pincészet (Szlovákia - Felvidék) ; Maurer Oszkár (Szerbia - Vajdaság) ; Nachbil Borászt (Románia - Erdély) ; Rozsmán István (Szlovénia - Muravidék); Strekov 1075 (Szlovákia - Felvidék); Trojicai / Cuk Lajos (Szlovénia - Muravidék) ; Vintop (Szlovákia - Felvidék)


Borospincék Bélteken
Borospincék Bélteken


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: