2013-03-01 14:39:18• hírek • Póti Orsolya

A Budapest Saxophone Quartet zenélt a filharmóniában

Szimfonikus koncertre került sor február 28-án a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában. A Franz Lamprecht karmester által vezényelt zenekar mellett fellépett a Budapest Saxophone Quartet is, amely főként a dzsessz és könnyűzenében közkedvelt szaxofon hangszer képességeit mutatta be a hallgatóságnak.

A szatmári filharmónia február 28-án, csütörtök este a helyi szimfonikus zenekar előadása mellett a Budapesti Saxophon Quartet koncertjét tűzte műsorra, amely igazi különlegességnek bizonyult. A szimfonikus koncert keretében Chopin, Bach, Mendelssohn, Lehár és Csajkovszkij művek hangzottak el, a kvartett pedig többek között Miller és Anderson darabokkal szórakoztatta a közönséget és Strauss Éljen a magyar című darabját is előadta.

A Budapest Saxophone Quartet tagjai - Szepesi Bence, Puskás Levente, Tőszegi Bernát, Horváth Marcell - 2004-ben szereztek diplomát a Párizsi Zeneakadémián.

Az együttes az elmúlt 16 év alatt közel ezer hangversenyt adott Magyarországon és külföldön (Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Amerika, Kanada, Japán, Mauritius, Izrael, Spanyolország, Szlovénia, Románia, Belgium, Franciaország, Görögország).

A quartet tagjainak tanulmányait magyar és külföldi professzorok egyaránt segítették, pár név ezek közül: Hadady László, Eugene Rousseau, Claude Delangle, Michiel Oldenkamp, Otto Vrhovnik.

A zenészek több külföldi mesterkurzuson, valamint szaxofonos világtalálkozón vettek részt, így terjesztve és emelve a magyar szaxofonozás hírnevét. Az elmúlt hosszú évek során kialakított széles repertoárjukat előadóművészekkel és zenekarokkal előadott darabokkal és koreográfiákkal színesítették.

A Budapest Saxophone Quartet 1998-2000 között két hazai és négy nemzetközi kamarazenei versenyen vett részt, melyek mindegyikén díjat nyert. Az együttes eddigi pályafutása során hat önálló lemezt készített, valamint közreműködött más előadók lemezén is. 2001-ben riportfilm készült a kvartettről, melyet koncertjükkel együtt az Magyar Televízió több alkalommal is bemutatott.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: