2009-11-04 19:45:22• hírek • Szatmar.ro

Tisztes vereség az európai premieren

A VSK a második negyed hullámvölgye miatt kapott ki Kassán.

Mérsékelten sikerült a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának az európai porondon való bemutatkozása, hisz ha szoros meccs után is, de vereséget szenvedett Kassán a Közép-Európa-Kupa első játéknapján.

Mintegy 30 szurkoló kísérte el Szlovákiába a VSK csapatát, amely nem kezdett megilletődötten és csak egy ponttal (22-21) veszítette el az első negyedet. Ekkor nem látszott a lányokon, hogy a klub első hivatalos nemzetközi meccsét vívják. Nem úgy a második negyedben, amikor komoly hullámvölgybe kerültek és kilenc ponttal elveszítették ezt a játékrészt. Talán közrejátszott ebben az is, hogy az első percekben Nemes bokasérülést szenvedett és cserét kért.

A szünetben Dan Fleseriu edző feltüzelhette a lányokat, mert a szatmáriak ekkor kivágták a rezet, a hazaiaknak mindössze nyolc pontot engedélyeztek (8-16) és összességében két pontra feljöttek. Az utolsó negyedben azonban magukhoz tértek a hazaiak, akik ennél közelebb nem engedték a szatmáriakat és a végén 71-65 arányban nyerni tudtak.

„Sajnos csak négy játékossal nem lehet egy meccset megnyerni, a többiek nem nyújtották a tőlük elvárhatót" - elégedetlenkedett a végén Éles Péter menedzser.

A tapasztalat mellett még a pozitívumok közé sorolható, hogy, ha csak öt percre is, de Ursu ismét bevethető volt, miután felépült sérüléséből.

BSS Kosice-Szatmárnémeti VSK 71:65 (22:21, 25:16, 8:16, 16:12)
A szatmári pontszerzők: Povilonyte 18, Pavel 17, Pop C. 15, Hardy 12, Drăgoescu 3.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: