2018-03-30 07:04:28• hírek • közlemény

A Brighella Bábtagozat tagjai az V. Bábos Drámaíró Versenyen

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház ötödik alkalommal szervezte meg nemrég a már hagyományos Bábos Drámaíró Versenyét, amelyre idén a Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának tagjai is meghívást kaptak.

Különleges rendezvény ez: a különböző bábtársulatok színészei keverve alkotnak egy-egy új társulatot, két és fél nap alatt helyben születnek történetek, zenék, bábok és előadások a kisorsolt téma alapján. Idén az 1958-as Békés Megyei Népújság hasábjain található szavakból sorsolták ki a témát, ami Divat Sári tanácsadója lett. Ennek alapján készültek előadások, amelyeket aztán be is mutattak a közönségnek.
 

„A versenyen lehetőség volt ismerkedni és olyan művészekkel együtt dolgozni, ami amúgy sűrű programjuk miatt számunkra lehetetlen lett volna. Az essemény egy nagyon intenzívélmény, éjjel-nappal tartó megmérettetés volt, melynek során gyakorlatilag a semmiből készült bábelőadás. Használhattuk a bábszínház bábkészletét, de sokan ott helyben kezdtek bábokat készíteni, helyben készült az előadások zenei anyaga is” – magyarázza Bandura Emese, a Brighella Bábtagozat vezetője.
 

Az előadásokat a közönség és a Gabnai Katalin-drámatanár, színikritikusból; Zalán Tibor – József Attila díjas magyar költő, író, dramaturg, pedagógus, egyetemi tanárból; Jászay Tamás – kritikusból; Sramó Gábor – a pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója, rendezőből és Kiszely Ágnes – a kecskeméti Ciróka Bábszínház igazgatója, rendezőből álló zsűri értékelte.
 

A szatmári bábszínészek igen kitettek magukért. Bandura Emese szerepelt a zsűri által legjobb előadásnak választott produkcióban, Bandura Tibor a közönség kedvencének választott produkció szereplője volt. Nagy Tamás a Rumi László által rendezett darabban alakított, amely a legjobb rendezésért kapott elismerést.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: