2009-03-30 15:59:20• hírek • Szatmar.ro

A Brawn mindent megnyerhet

Alonso szerint a Brown GP istálló egy teljesen új kategóriát képvisel.

Fernando Alonso szerint az április 14-én összeülő fellebbviteli tárgyaláson múlhat a Forma1 idei szezonjának sorsa. „A Brawn GP autói a többiekhez képest teljesen más kategóriát képviselnek, más osztályban játszanak. Ha a bíróság mellettük dönt, akkor az összes idei futamot megnyerhetik", mondta a Renault kétszeres világbajnoka.

 

Nem ért egyet vele az egykori háromszoros világbajnok Niki Lauda. Pontosabban, szerinte nem csak az oly sokat vitatott diffúzorok miatt olyan jó a Brawn GP. „A sok, precíz, újító jellegű, részletesen kidolgozott megoldások miatt olyan gyorsak", mondta az osztrák.

Mint ismeretes, az elmúlt héten a Ferrari, a Renault és a Red Bull is megóvta a Brawn GP, Williams és a Toyota diffúzorait, ám azt a versenybíróság elutasította. A fellebbviteli tárgyalás április 14-én lesz majd, ám úgy tűnik, az istállók nem várnak addig: átszabják a fenéklemezeiket. ''Tesztelünk hasonló elemeket a szélcsatornában és 14%-os leszorítóerőt biztosítanak. A fejlesztések még folyamatban vannak, így további 30-40%-ot is elérhetünk", ismerte el Flavio Briatore, a Renault főnöke. A franciák mellett a Ferrari, a McLaren, a Red Bull és a BMW is változtatni készül az alkatrészen.

Az oly sokat vitatott fenéklemez a Williamsen.

A meglepetés-győztes Brawn GP-nél sem mindenki felhőtlenül boldog: kedden 270 alkalmazottat bocsátanak ugyanis el a Brackey-i gyárból.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: