2012-11-19 09:58:08• hírek • Kocsis Zoltán

A Botifarm nyerte a XIII. Partiumi Focikupát

A győztes csapat egy része
A győztes csapat egy része

A csoportbeli botladozás után végül a Botifarm csapata nyerte a XIII. Partiumi Focikupát, miután a döntőben 2-1 arányban legyőzte a Safari gárdáját. A tavalyi győztes Emil Gill Style ezúttal a negyeddöntőben búcsúzott - pont a későbbi győztes ellen.

A november 17-18.-án Pusztadarócon megrendezett viadal rég túlnőtte Szatmár megye, sőt a Partium határait is, hisz Csíkszeredától Budapestig sok helyről érkeztek futballkedvelők azért, hogy pályára léphessenek. A hangulatra ezúttal sem volt panasz, nem véletlenül mondta a végén Pataki Csaba, az RMDSZ megyei elnöke, hogy itt mindenki nyert.

Egy-két kivételtől eltekintve a legtöbb meccs nagy küzdelmet és szoros összecsapást hozott. Ennek esett áldozatául a későbbi győztes Botifarm csapata is, amely az első két meccs után csak egy ponttal állt. Továbbjutását a harmadik, egyben utolsó csoportmeccsén biztosította be. Ezt követően azonban „beindult a szekér", a negyeddöntőben legyőzte a címvédőt, majd a 10-es Sulit (félreértés ne essék, egyetlen középiskolás sem szerepelt a csapatban).

A XIII. Partiumi Focikupa győztese: a Botifarm

A másik ágon a Safari magabiztosan menetelt, a csoportban legyőzte a Vetési Sasokat és a Zöld Sasokat és döntetlent játszott a 10-e sulival. Ezt követően hetet rúgott a Sárközi Fiúknak, majd négyet a Poszet&Rustiknak. A döntőben viszont megtört a lendületük és 2-1-es vereséget szenvedtek a Botifarmtól.

Ennek ellenére a torna gólkirályát és a legjobb kapusát is a Safari csapata adta: előbbi Botos Dániel (7 góllal), utóbbi pedig Bura Florin lett.

A XIII. Partiumi Focikupa ezüstérmese: a Botifarm

A díjátadón Veres Norbert, a MIK elnöke, Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke, parlamenti képviselőjelölt, Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke, szenátorjelölt és Gaman Mihály, Pusztadaróc polgármestere köszöntötte résztvevőket. Az RMDSZ másik szenátorjelöltje, Maskulik Csaba pedig egy focilabdát ajánlott fel a győztes csapatnak.

„Gratulálok minden szervezőnek, akik immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg ezt a fontos sporteseményt. Gratulálok a pusztadaróci önkormányzatnak is, valamint minden résztvevőnek, akik évről évre eljönnek és versengenek a focikupákért", jelentette ki Kereskényi. „Úgy gondolom, itt mindenki nyert, hiszen minden résztvevő nagyon jól érezte magát, éppen ezért mindenkinek, a szervezőknek és a résztvevőknek is gratulálok", mondta Pataki. Végezetül Gaman fejezte ki örömét, hogy otthont adhattak ennek a jeles sporteseménynek.

A gólkirály: Botos Dániel

A legjobb kapus: Bura Florin

Eredmények:
szombat:

Safari- Vetési Sasok 3-2
Zöld Sasok-10-es Suli 1-2
Emil Gill Style-Goodwille 3-1
Szatmárnémeti RMDSZ-Sárközi Fiúk 1-4
Koppány - Fetrengősök 5-2
Botifarm-Poszet&Rustik 2-2
Safari-Zöld Sasok 2-0
Vetési Sasok - 10-es Suli 3-2
Emil Gill Style-Szatmárnémeti RMDSZ 12-0
Goodwille - Sárközi Fiúk 1-2
Koppány-Botifarm 2-1
Fetrengősök-Poszet&Rustik 2-3
Vetési Sasok-Zöld Sasok 1-2
vasárnap:

Safari- 10-es Suli 1-1
Emil Gill Style -Sárközi Fiúk 6-1
Szatmárnémeti RMDSZ-Goodwille 1-3
Koppány-Poszet&Rusztik 1-0
Fetrengősök - Botifarm 0-3

Negyeddöntők:
Safari - Sárközi Fiúk 7-1
Emil Gill Style - Botifarm 0-2
Koppány - Poszet&Rustik 1-4
10-es Suli - Vetési Sasok 1-1 (tizenegyesek után 6-5)

Elődöntők:
Safari - Poszet&Rustik 4-0
Botifarm - 10-es Suli 1-0

Kisdöntő: Poszet&Rustik - 10-es Suli 2-2, tizenegyesekkel nyert Poszet&Rustik

Nagydöntő: Safari - Botifarm 1-2

Pataki Csaba, Kereskényi Gábor, Gaman Mihály a döntősök és a szervezők között

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: