2015-12-15 11:09:34• hírek • Kocsis Zoltán

A Borostyán-csapata nálunk is betlehemezett

Ami egyesek számára móka és kacagás, az mások számára munka és felelősség - a közös cél, a lelkesedés azonban képes mindezt ötvözni. Man Gabriella osztályfőnök és Mitroi Tímea tanárnő vezetésével a szatmárnémeti Balcescu-Petőfi Általános Iskola diákjai betlehemes játékot tanultak be annak érdekében, hogy a nyáron a lurkók Horvátországban tölthessenek el egy hetet.

Az ötödikesekből és hatodikosokból álló Borostyán-csapat cégekhez, intézményekhez viszi el a kereszténység egyik legfontosabb ünnepének, a szeretet és a család ünnepének előszelét. Körútjuk során útba ejtették a Szatmár.ro szerkesztőségét is.

A fejekről lekerültek a fülhallgatók, a szemek lekerültek a monitorokról, gyerekzsivaj töltötte meg a helyiséget. Volt, aki hűséges olvasónknak bizonyult és volt, aki nem nagyon tudta, mi fán terem a Szatmár.ro.

Betlehemes játékukon azonban a sok munka, a sok gyakorlat, a lelkesedés látszott. Összeszedett, kerek előadás volt zenei háttérrel, autentikus jelmezekkel, esztétikus díszlettel. Egy csipetnyi karácsonyi hangulat a Székely Kapuk - Zöld Kapuk verseny szellemiségében, melynek jutalma egy horvátországi nyaralás lehet jövő nyáron.

Addig azonban még sok munka vár a gyerekekre, tanáraikra, hisz tavasszal következik a második, környezetvédelmi tematikájú szakasz.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: