2012-08-15 14:36:42• hírek • Póti Orsolya

A Bobáldi Alkotótáborban született alkotásokból nyílik tárlat

Augusztus 17-én, pénteken képzőművészeti kiállítás nyílik a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegének földszinti kiállítótermeiben. Az érdeklődők a bobáldi alkotótáborban részt vevő művészek alkotásait tekinthetik meg.

Az East-West Artist Egyesület és a nagykárolyi születésű Dorothea Fleiss minden évben megrendezi a Bobáldi Alkotótábort, melynek évekkel ezelőtt a kisváros délnyugati határában található szőlős kertekben zajlott, idén pedig Bobáldon alkothattak a résztvevő képzőművészek.

Mint megtudtuk az augusztus 10-18. között zajló alkotótáborban szinte a világ minden tájáról érkeztek képzőművészek. A romániai és a magyarországi alkotók mellett részt vettek ausztriai, moldovai, törökországi, lengyelországi, albániai művészek is, sőt Kanadából, Japánból, Kínából, az Egyesült Államokból, Nepálból és Mongóliából is érkeztek vendégek.

Pénteken 16 órától a Vécsey-ház ad otthont a 31 képzőművész alkotásainak. Az érdeklődők a festményeken és szobrokon kívül olyan iparművészeti alkotásokat is megtekinthetnek, amelyek az alkotót és egy bizonyos könyv közötti kapcsolatot elevenítenek meg.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a kiállításmegnyitóra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: