2011-02-01 10:30:56• hírek • szatmar.ro

Betegközpontú intézmény, egy karnyújtásnyira Öntől

Ha barátságos, kellemes, kulturált környezetben szeretné megbízható szakemberekkel kivizsgáltatni egészségügyi problémáját, aligha találhat megfelelőbb helyet Szatmárnémetiben, mint a Korall Klinika. A Korall Klinika hazai és magyarországi szaktekintélyeket felsorakoztató orvoscsapatával, elérhető árakon nyújtja mindezt, Öntől csupán egy karnyújtásnyira!

A betegközpontú intézmény Szatmár megye magán szakrendelői közül a legkorszerűbb, legmodernebb műszerparkkal rendelkezik, az európai előírásoknak megfelelően. A szakértelem és a modern berendezések mellett pedig a klinika megkíméli pácienseit attól, hogy hosszú órákat várakozzanak különböző szakorvosok rendelői, vagy a laboratóriumok előtt, hiszen lerövidíti a betegutat azzal, hogy egy helyen lehetőség van a laborvizsgálatokra, ultrahangra és nem utolsó sorban konzíliumok elvégzésére, így téve teljessé a szolgáltatásokat, amelyek csakis a betegek érdekeit szolgálják.

A klinika orvosait elsődlegesen a beteghez való pozitív hozzáállás, a kitűnő kommunikáció, és természetesen a szakértelem alapján választották ki. A szakemberek nagy része Magyarországon elismert tekintély, mostantól pedig nálunk is rendelnek komoly szaktudással rendelkező asszisztensek segítségével – tudtuk meg Szilágyi Andrea gyermekorvostól, az intézmény vezetőjétől.

Nem kell tehát ezután a határon túli szolgáltatásokat választaniuk panaszaikkal a szatmári betegeknek!

A Korall Klinika ugyanakkor egységes informatikai hálózattal rendelkezik, így a szakorvosok, amennyiben szükség van rá, könnyen elérhetik a betegek adatlapjait, konzultálhatnak, egy csapatként segíthetnek a pácienseknek.

Nemrégiben több új szakorvossal bővült a Korall Klinika csapata, akik közül most négyet mutatunk be: dr. Semsei Mária bőrgyógyász, kozmetológust, Dr. Varga Lehel, ortopédsebész szakorvos, sport főorvost, Tillmann Péter alternatív masszázs terapeutát, csontkovácsot, valamint Dohi Orsolya szemész szakorvost.

Magyarországi szakértelem romániai árakon!

Korszerű szépészeti kezelések

Dr. Semsei Mária bőrgyógyász, kozmetológus. A nyíregyházi szakorvos a Korall Klinikán is bőrgyógyászati, szépészeti problémákra korszerű beavatkozásokkal nyújt hatékony megoldást, emellett foglalkozik az anyajegyek dermatoscopos vizsgálatával is.

– Nagyon sok hölgy szeretne megszabadulni a ráncaitól, a televízióban, rádióban sokat hallani a modern ránctalanítási módszerekről. Melyek a leggyakoribbak?

– Az évek során pótolni kell a bőr elveszített vízmennyiségét, erre jó megoldás a hyaluronsavas ráncfeltöltés. Ez egy szövetbarát anyag, amelyet az emberi szervezet is tartalmaz, vízvisszatartó hatása van. Csecsemőkorban tartalmazza a szervezet a legtöbbet, negyven éves korra azonban a felére csökken – ezt pedig gyakorlatilag visszalopjuk: gél formájában juttatjuk a bőrbe. Amikor az arcizmok beidegződése romlik, helyenként meglazulnak az izmok, karikás lesz a szemünk, vagy éppen kórosan, görcsösen összehúzódnak, akkor nyújthat megoldást a botox.

Van erre a két kezelési módra lehetőség Szatmárnémetiben is?

Persze, a Korall Klinikán is lehetséges. A botox olyan készítmény, amit mindig frissen kell felhasználni, ezért ezt úgy használjuk, hogy egy napon több pácienst is kezelünk vele – Amerikában ezt hívják „botox-partinak”–, mivel 3-4 kezelésre elegendő adag van a kiszerelésekben. A hyaluronsavas kezelésre pedig bármikor lehetőség van. A harmincas éveket követően, azon személyek esetében, akik úgymond hamarabb öregszenek, elmélyülnek a ráncok, ez már alkalmazható, de ez egyénileg változó.

Orvoslás és sport

Dr. Varga Lehel debreceni szakorvos, aki az általános ortopédiai betegellátás mellett csapatorvosi teendőket is ellát. A Debreceni Orvostudományi Egyetemen 1984-ben végzett, 1992-től ortopédsebész szakorvos, 1995-től sport szakorvos, majd főorvos.

– Mik a leggyakoribb problémák, amikkel a rendelések során találkozik?

Fiatalok, középkorúak és idősebbek egyaránt fordulnak hozzám, főként térd-, izom-, boka- és hátproblémákkal. Sokan szokták halogatni a szakemberhez fordulást, de amikor akut problémák, sérülések merülnek fel, mindképp fel kell keresni egy ortopéd orvost. Naponta egyébként sok szatmári, nagybányai vagy éppen nagyváradi beteg jön el hozzám Debrecenbe – ők minőségi ellátást szeretnének. A Korall Klinikán való rendelésekkel azonban ez Szatmáron is megvalósul. Nem gyógyítok, hanem alternatívákat nyújtok a gyógyulásra. Akkor pedig, ha az ember jól végzi a dolgát, a páciensek elégedettek, akkor nincs szükség egyéb reklámra.

– A magánrendelés mellett több csapatnak is a sportorvosa.

Így van, a hagyományos rendelés mellett csapatorvosi feladatokat is ellátok. A DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club) labdarúgócsapata, valamint a debreceni női és férfi kézilabdacsapatnál is, amikor szükség van rá, a csapattal utazom, ott vagyok a meccseken is.

– Ha jól tudom, ez nem csupán orvosként, hanem korábbi élsportolóként is fontos Önnek.

– A DVSC 53 élvonalbeli mérkőzésén léptem pályára a nyolcvanas években, több évig játszottam az NB1-ben. Többszörös magyar ifjúsági válogatott voltam, de most is focizom, és ugye a csapat egyik orvosa vagyok – ez szerelem.

Hagyományos orvoslás, a természet erejével

Tillmann Péter alternatív masszázs terapeuta, csontkovács. Az alternatív módszereket közel öt éve alkalmazza. A keleti filozófián alapuló kezelések során a páciensek felfrissülnek, fájdalmai csillapodnak, a lélek pedig megpihen, feltöltődik, ezzel segítve elő a test gyógyulását.

– Milyen problémákkal keresik fel a leggyakrabban?

– A legtöbben derék- és gerincbántalmakkal, csípő-, váll- és nyakproblémákkal fordulnak hozzám, főként olyanok, akiknek hosszú éveken keresztül kialakult valamilyen mozgásszervi betegsége, és ebből kifolyólag valamilyen belső szervi problémája, valamint akiknél a stressz a mindennapi élet negatív részét képviselik – ezekre a természetes módszerek kiváló gyógyírt nyújtanak.

Milyen terápiás módszerekkel tud segíteni a szatmári lakosokon?

Főként a nem hagyományos, itt még olykor szokatlannak tűnő keleti masszázstechnikákat próbálom elhozni Szatmárnémetibe, amit ki lehet egészíteni csontkovács terápiás módszerekkel – mozgásszervi és lelki eredetű problémák kezelésével. A csontkovácsolás például kíméletes és fájdalommentes eljárás, mely nem csak felfrissülést, feltöltődést eredményez, hanem komoly betegség megelőző hatása is van. A shiatsu a kínai gyógyászat alapjaiból kialakított gyógymód: tenyér, ujj és egyéb technikák alkalmazásával segít harmonizálni a szervezetben keringő energia áramlását. A thai masszázs kilazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat, ezáltal stimulálja szerveink működését, vitalizál. A tibeti masszázs pedig segít megőrizni az izmok rugalmasságát, segít a felhalmozódott méreganyagok eltávolításában, javítja a nyirokkeringést, normalizálja a vérkeringést. A shiatsu kifejezetten a lelki problémák oldására szolgál, illetve a tibeti masszázs, ami egy nagyon lágy, ellazulós módszer. A kínai orvoslást követetve a lelki problémák megoldásában ezek sokat segítenek.

Itt nem csak egyszerű masszázst kapnak az emberek, hanem a test és a lélek egyszerre kapja meg a jótékony dolgokat, a találkozók pedig az egyéni igényektől függően változnak, egy masszázs akár másfél órát is tarthat.

Ne hanyagoljuk a szemészeti szűréseket!

Dr. Dohi Orsolya, a Korall Klinika szemorvosa. Öt éve dolgozik Szatmárnémetiben, a klinikára pedig azért esett a választása, mert úgy érzi, ez az a hely, ahol megtalálhatja önmagát. A kitűnő felszereltség mellett, amelyek az állami intézményekben sok helyütt hiányoznak, itt valóban jut elég idő a páciensek széles körű kivizsgálására.

– A szemproblémákra is érvényes az, hogy a betegek későn fordulnak velük orvoshoz?

Én Bukarestben végeztem a szakosodást, ott az emberek szinte bármilyen apró problémával is orvoshoz fordultak. Ezzel ellentétben Szatmáron nagyon későn mennek orvoshoz a betegek – a súlyos problémák későn kerülnek szakorvoshoz. Ezért nem ártana, ha az emberek általános kultúráját, szemészeti szempontból is fellendíteni.

A gyerekeket például három éves korig mindenképpen el kell vinni szemészeti kivizsgálásra, azért mert nagyon sok lusta szemű gyerek van. Ez azt jelenti, hogy az egyik szemük nem tanul meg rendesen látni, de van olyan, akinél mindkettő. Ezt pedig a szülő nem veszi észre, a kicsi pedig, mivel nem tudja mi a normális, azt hiszi, ez a jó.

– A Korall Klinikán való rendelés során a vizsgálatok mellett széles körű tájékoztatást is kaphatnak a páciensek?

Több időnk van itt a betegekre, mint például az állami intézményekben – ez pedig a normális. Hosszú távon pedig remélem, hogy olyan orvosi műszereket és gépeket szerzünk be ebben az évben, amelyek legközelebb talán csak Kolozsváron vannak. Ezáltal bővebb szolgáltatásokat nyújthatunk itt Szatmárnémetiben. Lesz kimondottan szemészeti ultrahang, amely speciális gép, ezzel a szem nagyon finom struktúráit tudjuk vizsgálni. Ez nagyon fontos, mert vannak olyan elváltozások – például retinaleválás, szemfenéki bevérzés, daganatos elváltozások –, amelyhez elengedhetetlen a műszer. Speciális retinatomográfunk is lesz, ezzel a zöldhályogos, illetve az időskori makuladegenerációs pácienseket lehet majd kiszűrni. Ez a két betegség, amely általában későn vevődik észre, és sajnos, ami egyszer elveszett, nem kezeltük, azt nem lehet visszahozni.

Kétnyelvű honlap

Nemcsak az orvoscsapat bővült a Korall Klinikán, de nemrégiben látványos honlapja, a www.clinicakorall.ro is beindult, ahol a betegek részletes információt kaphatnak a klinika szolgáltatásairól. Ezen túlmenően nemcsak tájékozódhat, hanem a paciens a felmerülő egészségügyi kérdésire – regisztráció után – választ is kap. Ugyancsak regisztráció után, emailban értesülhet az egészségügyi központban történt újdonságokról.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: