2014-02-22 18:02:08• hírek • Czinzel László

A Bél-Szín-Társulat kolbásza ízlett a legjobban a zsűrinek

Tizenegy csapat állt kolbásztöltő mögé szombaton a Szatmárnémetiben első alkalommal megrendezett kolbásztöltőverseny alkalmával. A Borókagyökér Egyesület által szervezett hagyományteremtő rendezvényen a legjobb kolbászt a szatmári színészekből álló Bél-Szín-Társulat készítette.

Vidám hangulatú, a versenyző csapatok és a látogatók számára is emlékezetes kolbásztöltőversenyt rendeztek szombaton az egykori Interex bevásárlóközpont épületében kialakított piaccsarnokban. A székelyföldről Szatmárnémetibe költözött székelyek és a székely vérmérsékletű szatmáriakból álló Borókagyökér Egyesület a Háromszéki Kolbászparádé mintájára szervezte meg az eseményt. Ez azonban különbözött a sepsiszentgyörgyi rendezvénytől, ugyanis míg ott komoly támogatók bevonásával szervezik, addig Szatmárnémetiben minimális költséggel, főleg a szervezők lelkesedésével került sor a megmérettetésre.

A résztvevő 11 csapat mindegyike 10-10 kiló kolbásznak való húst kapott, ebből kellett gazdálkodniuk és a lehető legfinomabb kolbászt elkészíteniük. Emellett a zsűri pontozta a tálalást és a csapaton belüli összhangot, na meg a különlegességnek számító disznóságokból készült dekorációkat is, amelyeket látva sokaknak tátva maradt a szája. Egyesek igazi szobrokat készítettek ételből, olyan csapat is volt, amelyik laptopot faragott szalonnából és kolbászból.

A rendezvény ideje alatt a Bartók Béla Kulturális Egyesület népi zenekara szolgáltatta a zenét, nézelődők mentek egyik csapat asztalától a másikig, vagy éppen a rendezvényen részt vevő kézművesek portékáját szemlélték meg.

A zsűri - mert természetesen az is volt - nagy odaadással kóstolta meg a tizenegyféle kolbászt, pontoztak, vakarták a fejüket és döntöttek: a szatmári színészekből álló Bél-Szín-Társulat csapata lett az abszolút első helyezett, az ő kolbászuk kevéssel előzte meg az Aquastar élményfürdő csapata által készítettet. De a zsűri díjat adott a "leghagyományosabb", a "legösszehangoltabb" és a legjobb csapatszellemet mutató együttesnek is.

A rendezvényen megközelítőleg ötszáz néző és drukker fordult meg, ami annak tekintetében, hogy első alkalommal lett megrendezve és esős idő is volt, mindenképp szép látogatószámnak tartandó. Így minden esély megvan rá, hogy a Borókagyökér Egyesület kezdeményezéséből hagyomány legyen és jövőre is megszervezzék ezt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: